GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Ağustos 2022 Salı 11:20

İzmir’den Tarım-Kredi manzaraları… Söz vatandaşın: İndirim yok, yağma var!

Ekonomik kriz hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde indirim yapılacağı duyurusu üzerine İzmirliler marketlere akın etti. Marketlerde yoğun bir alışveriş olduğu görülürken raflar boş kaldı. Ancak vatandaşlar indirim göremediklerini söyledi.

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde enflasyonla mücadele kapsamında Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde 30’un üzerinde temel tüketim ürününde indirim yapılacağını duyurmuştu. Tarım Kredi Marketleri’nde gerçekleştirilen indirim dün itibari ile başladı. Haberi duyan İzmirli vatandaşlar da indirimli ürünlere ulaşabilmek için kooperatif marketlerinin olduğu noktalarda yoğunluk oluşturdu ancak raflardaki fiyatları gören vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı.

İndirimin ilk gününde Bayraklı Tarım Kredi Kooperatif marketinde çok sayıda vatandaş ürün raflarını boşaltarak kasada uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyruklarda indirimi nasıl değerlendirdiklerini sorduğumuz vatandaşların bazıları yapılan indirimin bir 'reklam çalışması' olduğunu ifade ederken bazıları da bu çözümlerin geçici olduğunu enflasyon rakamlarının düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

“REKLAM KAMPANYASI GİBİ”
Marketten sadece temel gıda ürünlerinden 4 kalem ürün alabildiğini ifade eden Sedat Ergüven, “İndirim var diye duydum geldim birkaç üründe indirim var ama sorun birkaç ürün mü cidden?  Tüm Türkiye’de enflasyon artık cebimizi yakıyor sabit gelirli perişan durumda… Böyle indirimler güzel tabi ama ne kadar daha böyle geçici çözümlerle oyalanacağız. Böyle indirimler göz boyamak için yapılıyor. Bence reklam kampanyası gibi… Asıl önemli olan enflasyonla mücadele. Bu mücadeleden ne zaman galip ayrılacağız? “dedi.

“BİRAZ OLSUN NEFES ALDIRDI”
Alışverişinin ardından görüşlerini aldığımız Ayşe Ceylan yapılan indirimlerin geçici çözüm olduğunu söyleyerek, “Böyle indirimler geçici. Hükümetin enflasyonu düşürmesi gerekiyor. Keşke indirimin devamlılığı olsa ve keşke her markette uygulansa… Her ne olursa olsun bir nefes aldırdı bu indirim” ifadelerini kullandı.

“MUTLU DEĞİLİM”
3 çocuk babası Ali Yerli ise, “Ben pek indirim göremedim elimdeki çay normalde 75 lira şuan 70 liradan aldım yani 5 lira indirimli onun haricinde indirim yok gibi. Ayıp… Bu indirimden mutlu değilim, biraz reklam gibi olmuş. İnsanlar da indirim var diye duyup gelmiş” diye konuştu.

“FİYATLAR CEBİMİ YAKIYOR”
Aslı Aygül ,”İndirim asla yeterli değil şu an benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Bu zamlar karşısında alım gücümüz düştü. Ürünler gerçekten indirimdeyse fiyatları hala çok yüksek. Bir de bu indirim kaç gün sürecek? 1 gün, 7 gün, 1 ay… Böyle geçici indirimler yerine kalıcı cep rahatlatacak indirimler bekliyor ve istiyoruz. Şu anki fiyatlar bile cebimi yakıyor” dedi.

“MARKETİ RESMEN YAĞMALAMIŞLAR”
Sinan Tokatlı, “Markete saat 16.00 da geldim içeride bakliyat ürünlerinden hiçbir şey kalmamış. Un zaten yok, şeker için ise kimisi geldi bitti, diyor kimisi gelmedi diyor. İndirim var diye yağma yapmışlar ama indirim gerçekten var mı belli değil” ifadelerini kullandı.

“BU NASIL İNDİRİM?”
Son olarak konuştuğumuz, Gül Kaya isimli vatandaş ise“Etikette köy tavuğunun kilo fiyatı 125 lira yazıyor, bu nasıl indirim? İndirim var diye reklam yapıp ürün sattılar. Denetleme neden yok. İndirimin olduğuna da inanmıyorum, indirim olsa tavuğun fiyatı 125 lira olur mu Allah aşkına?” diye sitem etti.