GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Haziran 2022 Çarşamba 10:15

İzmir'den Marmaris'e yardım eli!

Muğla’nın Marmaris ilçesinden başlayan ve süreci hız kesmeden devam eden orman yangınına İzmir İtfaiyesi de destek gönderdi. Araçların yangın bölgesine ulaştığını ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından duyurdu

EGEDESONSÖZ - Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselirken, rüzgarın da etkisiyle yangının etkisi kısa sürede daha geniş alanda etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale ederken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "144 arazöz, 13 dozer, 576 personelle yangına müdahale ediyor"  ifadeleri kullanmıştı.



Türkiye’nin dört bir yanından yangına müdahale için destek araçları gönderilirken, geçtiğimiz yıllarda da büyük yangınlarla boğuşan İzmir’de de İzmir Büyükşehir Belediyesi yaşanan felakete sessiz kalmayarak yangın bölgesine araç gönderdi. Sosyal medya hesabı üzerinden araçların bölgeye ulaştığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Marmaris Bödürbet'te ormanlarımızla birlikte yüreklerimiz de yanıyor. Bölgeye ulaşan tanker ve itfaiye araçlarımız, AFAD ve Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının bir an önce sona ermesi tek dileğimiz” ifadelerini kullandı.