GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Aralık 2016 Pazartesi 23:22

İzmir’den Karlov suikastına lanet mesajları: Başkan o fotoğrafı paylaştı

Rus Büyükelçi Karlov’un uğradığı silahlı saldırı sonrası yaşamını yitirmesi sonrası İzmir’den teröre lanet mesajları yağdı. Başkan Kocaoğlu da Karlov’un Büyükşehir ziyaretinde çekilen fotoğrafı paylaşarak, “İki ülke için de çok önemli kayıp” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Ankara’da gerçekleşen saldırı Türkiye ve Rusya’da büyük üzüntüye neden olurken, İzmir’den de teröre lanet mesajları yağdı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karlov’un Ağustos ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı ziyarette çekilen bir fotoğrafı paylaşarak, “Büyükelçi Karlov, Türk-Rus dostluğu için samimi çabalar harcıyordu. İki ülke için de çok önemli bir kayıp. Terörü lanetliyoruz” mesajını gönderdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ise, “Rusya'nın Ankara büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiye-Rusya ilişkilerini zedelemek isteyenler hedeflerine ulaşamayacaklardır” açıklamasını yaptı.

DELİCAN: SALDIRIYI KINIYORUM
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da Twitter gönderdiği iki mesajda, “Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan hain saldırıyı kınıyorum. Terörle bizi asla yıldıramayacaklar. Devletin içine sızan bu hainler Türkiye'de ameliyat yapmak için fırsat kolluyorlar dikkatli ve uyanık olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Karlov suikastına diğer tepkiler:

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya: Rusya Büyükelçisi'ne yapılan alçakça saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Hainlerin oyunları bitmiyor. Ama asla başaramayacaklar.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli: Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan alçak saldırıyı lanetliyor, Rus halkına başsağlığı diliyorum.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık: Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Sn.Andrey Karlov'a yapılan hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Ailesine ve Rus halkına başsağlığı diliyorum.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: Rusya Büyükelçisi #Karlov'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Türkiye'nin ve Rusya'nın başı sağ olsun.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina: Rusya Büyükelçisi Gennadiyeviç Karlov hain bir saldırı sonucu katledildi. Ailesine ve Rusya halkına baş sağlığı diliyorum. Çok üzgünüz..

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu: Rusya Büyükelçisine yapılan saldırıyı kınıyorum. İki ülke arasında gelişen işbirliğini bozamayacaksınız. Kirli oyunlarınız sonuçsuz kalacak.