GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Mart 2023 Perşembe 14:37

İzmir’den depremzedelere yardım götürmüştü… İcra ayıbında geri adım!

İzmir’in Urla ilçesinde yaşayan Özgür Candoğan, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından depremzedeler için kendi karavanlarını ihtiyaç malzemeleriyle doldurarak yardıma koşmuştu. AFAD’dan izinli olmasına rağmen Otoyol A.Ş tarafından kendisinden geçiş ücreti alındığını ve uzun süre afet bölgesinde olmasından kaynaklı olarak hakkında icra takibi başlatıldığını duyuran Candoğan’ın itirazları karşılığını buldu. Özgür Candoğan’ın icra takibi iptal edildi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Türkiye, 6 Şubat depremlerinin ardından yaraların sarılması için seferber oldu. Büyük yıkımın yaşandığı bölgeye gerek yerel yönetimler gerek AFAD aracılığı ile yardımlar ulaştırıldı.

Urla’da yaşayan Özgür Candoğan yaşanan deprem felaketinin ardından kendisine ait iki karavanını yardım malzemeleri ile doldurarak deprem bölgesine yardım götürmek istedi. İzmir Valiliği ve bölgeyi koordine etmekle görevli AFAD gibi tüm kurumlardan iznini alan Candoğan, karavanları ile afet bölgesine ulaştı. İki aydan fazla bölgede kalan Candoğan’ı İzmir’e döndüğünde icra sürprizi karşıladı. Bölgeye giderken ücretli otoyolu kullanan Özgür Candoğan’ın 1063 TL’lik ceza için Otoyol A.Ş’nin avukatları tarafından icraya verildiği ortaya çıktı.

BORCUMU SİLDİKLERİNİ SÖYLEDİLER
Egedesonsöz’ün gündeme getirdiği olayda yeni bir gelişme yaşandı. Candoğan, kendisinin Otoyol A.Ş tarafından aranarak borcunun silindiğini ifade etti. Candoğan, “Dile getirdiğim bu olayın ardından beni arayıp borcumun silindiğini haber verdiler ancak tarafıma henüz yazılı bir bildiri ulaştırılmadı. Yanlıştan dönülmesine sevindim. Kendilerinden yazılı bir resmi belge ibrazı isteyeceğim” ifadelerini kullandı.