GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Mart 2023 Çarşamba 12:26

İzmir’den deprem bölgesine koştu… Yardımsever vatandaşa 'otoyol icrası' ayıbı!

6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından, İzmir’in Urla ilçesinden kendi karavanlarını ihtiyaç malzemeleriyle doldurarak yardıma koşan Özgür Candoğan, ücretli otoyolu kullandı. 2 aydan fazla bölgede kalan Candoğan, İzmir’e döndüğünde icra kağıdı ile karşılaştı. Tüm izinlerini alarak bölgeye gittiğini ve AFAD'ın 'ücret alınmasın' talimatına rağmen 1063 TL için Otoyol A.Ş tarafından icralık edildiğini belirten Candoğan, “Derdim bu parayı ödememek değil yasal tüm prosedürleri yerine getirmeme rağmen beni icralık etmeleri ahlaksız boyutuna ulaştı” dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Türkiye, 6 Şubat depremlerinin ardından yaraların sarılması için seferber oldu. Büyük yıkımın yaşandığı bölgeye gerek yerel yönetimler gerek AFAD aracılığı ile yardımlar ulaştırıldı.

Diğer yandan bireysel olarak da imkanlarını seferber edip bölgeye yardım götüren binlerce kişi de vardı. Onlardan biri de Urla’da yaşayan Özgür Candoğan...

Candoğan, yaşanan deprem felaketinin ardından kendisine ait iki karavanını yardım malzemeleri ile doldurarak deprem bölgesine yardım götürmek istedi. İzmir Valiliği ve  bölgeyi koordine etmekle görevli AFAD gibi tüm kurumlardan iznini alan Candoğan, yola düştü ve afetbölgesine ulaştı.

İki aydan fazla bölgede kalan Candoğan’ı İzmir’e döndüğünde icra sürprizi bekliyordu. Bölgeye giderken üctretli otoyolu kullanan Özgür Candoğan’ın 1063 TL’lik ceza için Otoyol A.Ş’nin avukatları tarafından icraya verildiği ortaya çıktı.

ÖDEMELİ GEÇİŞİN YAPILMAMASI İÇİN AFAD'IN YAZISI VAR
AFAD’dan Otoyol, Yatırım, İşletme ve A.Ş’ye ödemeli geçişin yapılmaması gerektiği konusunda resmi yazı gönderildiğini ifade eden Candoğan, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada “Deprem oldu, sorumlu bir vatandaş olarak iki karavanımı doldurarak Hatay’a gitmek üzere tüm gerekli izinlerimi de aldımve yola çıktım. Emekliyim. Dükkanımı pandemide kapatmak zorunda kaldım. Kendi imkanlarım el verdiğince bölgeye yardım ulaştırmak istedim. Resmi evraklarım olmasına rağmen 1063 TL için Otoyol A.Ş beni icralık yaptı. Derdim bu parayı ödememek değil yasal tüm prosedürleri yerine getirmeme rağmen beni icralık etmeleri ahlaksız boyutuna ulaştı. Kendileri hakkında gerekli işlemleri yaptıracağım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.