GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Magazin
28 Nisan 2018 Cumartesi 12:50

İzmir’den adaylık başvurusu yapan Tatlıses: Referansım Erdoğan

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses İzmir’den AK Parti milletvekili adaylığı için resmi başvuruyu yaptı. Başvuru formunun referans bölümüne ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yazdı.

EGEDESONSÖZ- Genel seçim takviminin açıklanmasından sonra AK Parti’de başlayan adaylık başvuruları sürüyor. Partide yoğun aday başvuru trafiğinin yaşandığı İzmir’den ise Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses resmen adaylık başvurusu yapmıştı. Tatlıses, iki bölgenin olduğu kentte 1 ya da 2.’sinden birisini tercih etmeyerek “her ikisinden de olabilir” dedi.

Daha önce üç kez Şanlıurfa’dan milletvekili adayı olmak için başvuru yapan fakat listede yer almayan Tatlıses bir kez de bağımsız aday olmuştu. Tatlıses’in adaylık başvuru dosyasında ise ilginç bilgiler yer aldı. Tatlıses, referans bölümüne AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini yazdı.

Mezun olduğu okulu, eğitim durumunu, mesleğini ve medeni durumunu da yazan Tatlıses, silahlı saldırı sonrasında yaşadığı sağlık sorunlarına atfen de, “yüzde 60 ve üzeri kısmi felç” tanımlaması yaptı.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde ikamet eden Tatlıses’in özgeçmiş kısmında ise, “1952 yılında Şanlıurfa’da doğan İbrahim Tatlıses inşaatlarda inşatlarda soğuk demir ustası olarak çalıştı. Adanalı bir sinemacının sesini duymasıyla birlikte önce Adana sonra da Ankara’da sahne hayatı başladı. Ardından albümleriyle tüm Türkiye’ye sesini duyurdu. Başarılarıyla birçok ödül aldı. Talk Show programları, yönetmen, oyuncu, senarist, söz yazarı , besteci, yorumcu ve köşe yazarı kimliğiyle birçok başarılara imza attı.  Tatlıses Grup adı altında şirketleşerek gıda, film, yapım, turizm, havacılık, yayıncılık dallarında faaliyetlerini sürdürdü” ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN'I KARŞILADI
Tatlıses aday adaylığı başvurusundan bir gün sonra soluğu kentte aldı. AK Parti İzmir Kongresi ve seçim startı niteliği taşıyan miting için kente gelen ünlü türkücü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da Adnan Menderes Havalimanı’nda karşıladı. Tatlıses, AK Parti İzmir İl Kongresi’ni  de salonda takip etti.