GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Eylül 2017 Çarşamba 12:45

İzmir'deki vahşette sır perdesi kalkıyor... 'Platin' çözecek!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, işkence edildikten sonra başına sert bir cisimle vurularak öldürülen ve yol kenarına atılan kadının kimliği, dizindeki platin protez sayesinde çözülecek. Bu sayede katile de kısa sürede ulaşılması bekleniyor.

Talihsiz kadının cesedi geçtiğimiz Ağustos ayında Çanakkale-İzmir Karayolu'nun, Şakran Mahallesi İncirlik Mevkii'nde bulunmuştu.

Öğle saatlerinde bölgeden geçen vatandaşlar battaniyeye sarılı bir ceset bulmuştu. Jandarma, cesedin 1.65 boyunda, 65-70 kilo arasında, üzerinde çiçek motifli elbise bulunan 30-35 yaşlarında bir kadına ait olduğunu tespit etti.

AİLE İÇİ İNFAZ ŞÜPHESİ
Genç kadının cansız bedeninin yanında ise parlak gümüş renkli bir babet ayakkabı bulunmuştu. Üzerinden herhangi bir kimlik çıkmayan kadının parmak izi taramasından da sonuç çıkmamış, işkence gördüğü ve tahminen 20 gün önce başka yerde öldürülüp, yol kenarına atıldığı belirlenmişti.

Korkunç cinayeti çözmek için çalışan İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kayıp başvurularını tek tek inceledi.
Ekipler, cinayetin aile içi infaz olma ihtimalini de değerlendirerek, bölgede son dört ay içinde yaşanan şiddet, tehdit ve koruma kararlarını da inceledi.

Cesedin yanında bulunan 38 numara gümüş renkli babetin, talihsiz kadının kullandığı takma tırnakların, ilçenin giriş ve çıkışlarında bulunan güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinden de net bir bulguya ulaşılamadı.

OTOPSİDE FARK EDİLDİ
Otopside kadının katiline direnmediği, boğuşmadığı belirlenirken, tecavüz bulgusuna da rastlanmadı. Ancak otopsi ameliyatı sırasında son anda fark edilen bir detay, cinayetin aydınlatılmasının yolunu açtı.
Talihsiz kadının sol dizindeki protezi fark eden ameliyat ekibi, protezdeki kod ve marka patent numarasını yetkililere bildirdi. Protezdeki seri ve kod numaraları ile resmi kurumlara yazı yazılarak, genç kadının kimlik bilgileri istendi. Jandarmanın, gelecek resmi yazının ardından genç kadının izine ulaşması ve katilin izini rahatlıkla sürmesi bekleniyor. (Yeni Asır)