GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ekim 2019 Çarşamba 14:22

İzmir’deki sürece ilk olarak lider girdi: Başkanlar görüşme odasına!

Konak İlçe Başkanı Gruşçu, Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, Bayraklı İlçe Başkanı Alper ve Karabağlar İlçe Başkanı Yıldız, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan gelen davet üzerine Ankara’ya gitti. Lider’in başkanlara, “İzmir’de durumlar nasıl?” sorusunu yönelttiği aktarıldı. Fikirlerini söyleyen başkanların ayrıca mevcut İl Başkanı Yücel noktasında da olumlu görüş bildirdikleri öğrenildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takviminin netleşmesinin ardından süreç resmen başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun süreç içindeki ‘tek ve uzlaştırıcı aday’ vurgusu hafızlardaki yerini koruyor. Diğer yandan da parti içi yarışın çok yoğun yaşandığı İzmir’de gözler ilerleyen süreçte oluşacak yapılara çevrildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahalle delege seçimleriyle başlayacak yarış dönemi öncesinde örgüt temsilcilerini sıra sıra Ankara’ya çağıracağı ve görüş alacağı belirtildi. Lider ilk olarak İzmir metropolünde etkili olan 4 büyük ilçenin başkanıyla bir araya geldi. Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ı makamında ağırlayan Kılıçdaroğlu’nun, ‘İzmir’de durumlar nasıl?’ şeklinde bir soru yönelttiği aktarıldı.

4 ilçe başkanıyla ayrı ayrı özel olarak da görüşen Lider’in İzmir nabzını yakından tuttuğu ifade edildi. Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in herhangi resmi bir açıklaması bulunmasa da aday olmasına kesin gözüyle bakılırken görüşmede bu durumun da gündeme geldiği iddia edildi. Başkanların İl Başkanı Yücel’in devam etmesine karşı durmadıklarını aktardığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun parti dışına kavgalı bir görüntü verilmemesi yönünde talimatları başkanlara ilettiği de öğrenildi.

Yeni süreçte de İzmir’den başkanların gelen davet üzerine Başkent’e giderek bilgiler vermesinin beklendiği aktarıldı.