GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Mayıs 2017 Çarşamba 10:02

İzmir'deki su kesintisi için çalışmalar bitti: Sular ne zaman akacak?

İzmir’e içme suyu sağlayan Tahtalı Barajı’ndaki büyük boruda meydana gelen arızayı büyük uğraşlarla gidermeye çalışan İZSU ekipleri çalışmalarını tamamladı. İZSU yetkilileri öğleden sonra kademeli olarak alt kotlardan başlamak üzere su verileceğini belirtti.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de Buca, Gaziemir, Karabağlar ile Konak ve Bayraklı’nın bazı kesimlerinde yaşanan su kesintileri hayatı olumsuz etkiliyor.  

- AK PARTİLİ DOĞAN'DAN SU KESİNTİLERİNE SERT TEPKİ

İZSU Genel Müdürlüğü’ne bağlı 35 personelden oluşan ekip, gece-gündüz çalışmalarını sürdürürken arızanın yaşandığı su boruları ile ilgili çalışmalar sonlandırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmaları yakından takip ederken alınan bilgilere göre borulardaki kaynak ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

ÖĞLEDEN SONRA SULAR AKACAK

İZSU ekipleri, Tahtalı Barajı’ndan kente su aktaran isale hattındaki 2.2 metrelik dev boruda kırılma nedeniyle meydana gelen büyük arızayı, 56 saatlik aralıksız çalışmayla giderdi. Öğleden sonra Buca, Karabağlar ve Gaziemir bölgelerine kademeli olarak alt kotlardan başlamak üzere su verileceği belirtildi.