GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Kasım 2016 Pazartesi 18:00

İzmir'deki protesto gerginliğinde flaş karar

HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını ve Cumhuriyet gazetesi yazarları ile yöneticilerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri düzenleyen 66 kişiden 9'u adliyeye sevk edildi, 57'si serbest bırakıldı.

İzmir'de, ifade vermeye gitmeyen HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını ve Cumhuriyet gazetesi yazarları ile yöneticilerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri düzenleyen 66 kişiden 9'u adliyeye sevk edildi, 57'si serbest bırakıldı.

HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı HDP milletvekillerinin gözaltına alınmalarına tepki göstermek amacıyla 4 Kasım'da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde izinsiz gösteri düzenledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 57 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

HDP'li milletvekilleri ile Cumhuriyet gazetesi yazarları ile yöneticilerinin tutuklanmasını ve Diyarbakır'daki bombalı saldırıyı protesto etmek amacıyla 5 Kasım'da izinsiz gösteri düzenledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 9 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)