GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Aralık 2017 Salı 08:57

İzmir'deki 'öpücük' kavgasında babasını bıçakladı... İşte aldığı ceza!

Alkollü eve geldiği için tartıştığı babasını iki yerinden bıçakladığı iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, suçu ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Davaya konu olan olay geçtiğimiz 6 Mayıs’ta Bornova’da meydana geldi. İddiaya göre babası Muhittin K., ile aynı evde oturan Sebahattin K.,olay günü eve alkollü geldiği için babası ile tartıştı. İddiaya göre Muhittin K., oğlunu evi terk etmesini söyleyip küfür ve hakaret etti. Küfürleri azmedemeyen Sebahattin K., sustalı bıçakla babası Muhittin K., sol kaçlı ve göğsünden iki yerinden bıçakla yaraladı. Sanık Sebahattin K., durumu telefonla yetkililere bildirdi. Eve gelen sağlık ekipleri  yaralı Muhittin K., hastaneye kaldırırken, sanık Sebahattin K., eve gelen polislere teslim oldu.

Karakoldaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sanık Sebahattin K., çıkarıldığı nöbetçi  4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı sanık Sebahattin K., “Üst soydan Akrabayı Kasten Öldürmeye Kalkışma”  .”Bıçak ve Diğer Aletleri İzinsiz Taşıma ve Taşıma “ suçlarından  ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıl hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde yargılanması için dava açtı.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde  görülen davaya, üçüncü celse tahliye olan  tutuksuz sanık Sebahattin K., avukatı Hacı Hakan Ağcakanat, müşteki  Muhittin K.,  katıldı.  Hakim, sanık  Sebahattin K.,  Manisa  Ruh ve Sinir  Hastalıkları Hastanesi’nden gelen raporda “Cezai ehliyetinin tam olduğunu” belirtti. Sanık ve avukatı rapora karşı bir diyeceklerinin olmadığını söyledi. Daha önce oğlundan şikayetçi olan Muhittin K.,   olay günü ikisinin de alkollü olduğunu, yere düşen telefonunu almak isterken bıçağın karnına saplandığını ve oğlundan şikayetçi olmadığını, davalara katılmak istemediğini söyledi.

EŞİNİ YANAKLARINDAN ÖPMÜŞ
Sanık Sebahattin K., ise  babası ile aynı evde oturduklarını, olay gecesi ikisinin de alkollü olduğunu, bir yıl önce babasının eve alkollü geldiğini ve eşini yanaklarından öptüğünü, bunu çok içerdiğini, bundan dolayı psikolojik tedavi gördüğünü,babasına eşini neden öptüğünü sorduğunu, kendisine “Öptüysem öptüm. Eşini de, de al evden git “ diye laf söylediğini, bu sözlerinin ardından kendinden geçtiğini,bıçağı rastgele salladığını, kendisini de kestiğini, çok pişman olduğunu söyledi.

Duruşma savcısı sanığın suçu ağır tahrik altında işlediğini, müştekinin tıbbi müdahale ile giderilecek şekilde tedavisinin yapıldığını. tahrik indiriminin uygulanması yönünde mütalaa verdi. Sanık avukatı  Hacı Hakan Ağcakanat, savcının mütalaasına katıldıklarını, müvekkiline ağır tahrik altında suçu işlediğini, olay gecesi her iki tarafında alkollü olduğunu, eşinin ve çocuğunun yanında uğradığı ağır hakaretler sonucu suçu işlediğini ve beraat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, sanık Sebahattin K., babasını öldürmeye kalktığı için 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıp cezayı da ertelemedi. Hakim ayrıca  “Bıçak ve Diğer Aletleri İzinsiz Taşıma ve Taşıma “ suçundan önce 5 ay hapis ,ardından günlüğü 20 liradan 20 gün hapis cezası karşılığı 400 lira adli para cezasına çarptırdı. Sanığın avukatı kararı temyiz edeceklerini belirtti. (Bahri KARATAŞ)