GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
17 Temmuz 2016 Pazar 11:29

İzmir’deki operasyonlarda son durum: Gözaltı sayısı…

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir grup tarafından geçen cuma yapılan darbe girişimiyle ilgili gözaltılar sürüyor. Darbe girişiminin ardından İzmir'de düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınanların sayısı 73'e çıktı.

İzmir'de, darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in de aralarında bulunduğu askerlerin sayısı 50'ye çıktı. Ayrıca, haklarında yakalama kararı verilen hakim ve savcılardan da 23'ü gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Böylelikle geçen cuma gününden bu yana, darbe girişimiyle ilgili İzmir'de düzenlenen operasyonlarda toplam 73 kişi gözaltına alınmış oldu. Gözaltındaki şüpheliler arasında, İzmir'deki askeri bilgi ve belge temin etme davasına bir süre bakan hakimlerden Atilla R.'nin de bulunduğu belirtildi.

POLİSLERİ SERBEST BIRAKMIŞTI
Şüphelilerden hakim Atilla R.'nin 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olduğu dönemde, İzmir'de emniyet mensuplarına yönelik "Kupür davasındaki" tutukluluk itirazlarını değerlendirdiği bildirildi. Atilla R.'nin o değerlendirmede, 11 polisin tahliyesine karar verdiği, hazırladığı 9 sayfalık gerekçeli kararda tutuklamalara gerekçe olan suçlamalarla ilgili değil somut delil, olgu dahi bulunmadığını belirttiği, örgüt suçlamasını da "Hukuki garabet" olarak değerlendirdiği öğrenildi. Gözaltındaki Atilla R. hakkında "Anayasal düzeni yıkmak" suçundan işlem yapıldığı kaydedildi.

UÇAĞA BİNMEK İSTERKEN YAKALANDILAR İDDİASI
Öte yandan, haklarında yakalama kararı bulunan Adana Adliyesi'nde görevli savcı Muammer T.E. ile eşi hakim Gamze E., İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmek üzere uçak bekledikleri sırada gözaltına alındıkları ileri sürüldü. 

20 KİŞİ ADLİYEDE
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları süren zanlılardan işlemleri tamamlanan 20'sinin adliyeye sevk edildiği, diğerlerinin de sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. (dha)