GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
11 Ocak 2023 Çarşamba 13:51

İzmir’deki oda başkanı net konuştu: Fiyat sabitleme yok, zam var!

Şekerciler ve Pastacılar Odası İzmir Şube Başkanı İhsan Esen, “Fiyat sabitleme unlu mamül esnafınının konjoktörüne uygun değil.  Enerji ve işçilik giderlerinin yanı sıra kullandığımız hammaddelere teker teker zam geldi. Yeni yıl zamları üst üste gelirken nasıl fiyat sabitlemeye gideceğiz? Şubat ayı gibi unlu mamullerde ve diğer ürünlerde zam geçişi yapacağız” dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin zincir marketlere yönelik çağrısının ardından firmalar fiyat sabitleme çalışmasına başlamıştı. Zincir marketlerin ardından ise gözler diğer sektörlere çevrildi.

Bazı kentlerde ise unlu mamuller sektöründe çalışma yapan firmalar fiyat sabitleme politikası uygulayacaklarını duyurmuşlardı.

Konuya ilişkin Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası İzmir Şube Başkanı İhsan Esen, “Fiyat sabitleme unlu mamul esnafının konjektürüne uygun değil.  Enerji ve işçilik giderlerinin yanı sıra kullandığımız hammaddelere teker teker zam geldi. Yeni yıl zamları üst üste gelirken nasıl fiyat sabitlemeye gideceğiz? Şubat ayı gibi unlu mamullerde ve diğer ürünlerde zam geçişi yapacağız. Eleman çıkarmadan devam edeceksek ve hammadde zamlarını ürünlere yansıtmazsak nasıl geçineceğiz? Asgari ücretin ve sigorta priminin farkı 5 bin 400 TL’yi buldu.10 kişi çalıştıran iş yeri bu giderlere 54 bin TL ödeme yapmalı. Bu konjektür bize uygun değil. Çok büyük stokları olanlar, mallarını eritmek isteyen zincir marketler yapabilir ancak biz stokla çalışmıyoruz. Her gelen zamlardan etkileniyoruz” dedi.