GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Ocak 2021 Pazartesi 10:47

İzmir'deki mafya tipi cinayet 170 gün sonra aydınlandı

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde aracının önü çalı konularak kesilen 36 yaşındaki Muhammet Mustafa Aksu'nun pusuda bekleyen kişilerce öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 4 zanlıdan biri tutuklandı.

Payamlı Mahallesi'nde 6 Ağustos 2020'de Muhammet Mustafa Aksu'nun (33) öldürülmesiyle ilgili çalışmalarını sürdüren İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Asayiş şube müdürlükleri, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Güzelbahçe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 4 şüphelinin kimliklerini tespit etti.

M.Y, E.E, M.B. ve M.I. evlerine düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı. Zanlıların ev ve araçlarında yapılan aramalarda 6 av tüfeği ele geçirildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Y. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

SİNYALLER İNCELENDİ
Detaylı araştırma yapan Jandarma ekipleri, ne bir görgü tanığı ne de bir güvenlik kamerası kaydı olan cinayetle ilgili farklı bir yol izledi. Ekipler, cinayetin işlendiği bölgede bulunan baz istasyonlarından cinayet ihbar saati öncesi ve sonrası sinyal veren 8 bine yakın cep telefonu sinyalini mercek altına aldı. Jandarmanın titiz çalışması sonrası eleme usulü ile 8 bin hat sahibi tek tek incelemeye alındı.

KÜFÜR YÜZÜNDEN ÖLDÜRMÜŞ
Polis adeta iğne ile kuyu kazarak, Aksu ile husumetli olan 4 kişiye ulaştı. Gözaltına alınan 4 zanlıdan M.Y. (28) yapılan sorgulama sırasında suçunu itiraf etti. Muhammet Mustafa Aksu ile aralarında küfür tartışması yüzünden husumet olduğunu belirten M.Y'nin işe gidiş güzergahını bildiği Aksu'nun otomobille geçeceği yolu dal parçalarıyla kapattığını, durup aracından inen Aksu'yu kurşun yağmuruna tuttuğunu söylediği öğrenildi. (AA, Yeni Asır)