GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
30 Nisan 2022 Cumartesi 08:25

İzmir'deki maden sahalarına talipli çıkmamıştı... MAPEG ikinci kez ihale edecek!

MAPEG, aralarında daha önce alıcı çıkmayan İzmir sınırları içerisindeki kalan 7 maden sahası için ikinci kez ihaleye çıkma kararı aldı. Maden sahalarının birisi Pergamon Antik Kenti'ne yüzlerce metre uzaklıkta yer alıyor.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ  - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), hukuki durumları sona eren 699 adet maden sahasını aramalara açmak üzere, kapalı teklif-açık artırma usulüyle yeniden ihaleye çıkarıyor.

MAPEG, söz konusu sahaları maden kanununda yer alan; "İlan edilen sahaya bir aylık sürede müracaat olması durumunda belirlenen ihale taban bedeli üzerinden ruhsatlandırılır" hükmü gereği maden sahalarını ikinci kez ihale edecek. İhale, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Atilla Şinasi Özdemir Konferans Salonunda yapılacak.

İhale şartnamesi MAPEG’in web sitesinden ulaşılabilirken; isteklilerin, taban ihale bedelinden az olmamak kaydıyla; teklif edilen ihale bedelinin en az yüzde 20’si kadar ihale teminatı yatırması gerekecek.

PERGAMON ANTİN KENTİ'NİN YANI BAŞINDA
Tekrar ihaleye çıkılacak maden sahalarının 7 tanesi İzmir sınırları içerisinde yer alıyor. Sahaların 3 tanesi Bergama, diğerleri ise Beydağ, Kemalpaşa, Ödemiş ve Selçuk ilçelerinde bulunuyor.  Bergama’da bulunan maden sahalarının arasında zeytinliğin de olması dikkat çekti. Ayrıca bölgelerde tarım alanları, fıstıklıklar ve ormanlık alanlarda bulunuyor. Sahaların bir tanesi Pergamon Antik Kenti’ne yüzlerce metre uzaklıktayken diğeri de Kozak Yaylası’nda kalıyor.

İNCİR BAHÇELERİ, TARIM ALANLARI, ORMANLAR...
Beydağ’daki maden sahası ise incir bahçeleri ile ormanlık alanda, Kemalpaşa’daki ormanlık alan, Ödemiş’teki tarım alanları ve ormanlık alan, Selçuk’taki ise ormanlık alan sınırları içerisinde yer alıyor. 

6 BİN HEKTAR
İhaleye çıkılacak alanların toplamı 6 bin 401 hektar büyüklüğündeyken taban ihale başlangıç bedelleri ise 50 bin ile 496 bin TL arasında değişiyor.