GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Şubat 2016 Cumartesi 09:30

İzmir’deki lüks otele Valilikten inceleme!

Geçtiğimiz aylarda Bayraklı’da açılışı gerçekleşen Hilton Garden Otel hakkında İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ruhsata aykırı işlem yapıldığı gerekçesiyle işlem başlattı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Bayraklı’da Özgün Şirketler Grubu ve Hilton Otel işbirliği ile gerçekleştirilen Hilton Garden Otel’e kaçak yapı şikayetiyle inceleme başlatıldı.

Aralık ayında kapılarını açan 197 yataklı Hilton Garden’ın aldığı ruhsat ve imar planlarının dışında düzenleme yapıldığı gerekçesiyle İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne şikayet geldi.

Yazılan şikayet dilekçesinde Hilton Garden’in imara aykırı faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle bireysel itiraz geldi. 

Otelin yapımı için ilgili belediye tarafından 9 kata kadar inşaat ruhsatının verildiği, ruhsat dışında otele kat ilavesi ve bağımsız bölüm ilavesi yapıldığı ifadeleri yer aldı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sadettin Varan, söz konusu şikayet ile ilgili incelemelerin başlatıldığını açıkladı.

Varan,  müdürlükçe yapılan ön incelemede bir takım eksikliklerin tespit edildiğini söylerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gerekli müracaatın yapıldığını söyledi. Büyükşehir’den gelecek değerlendirmeye göre ceza işlemi uygulanacağını ifade edildi.