GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Mart 2018 Çarşamba 17:22

İzmir’deki korkunç yangın için ilk açıklama… İhmal var mı?

İzmir’in Konak ilçesinde bu sabah saatlerinde çıkan yangında can pazarı yaşandı. Yetkililer ise ilk incelemesini tamamladı.

Mehmet Emin AL / EGEDESONSÖZ- Sabah saatlerinde Basmane’de bulunan otelde yangın çıkmış ve iki konuk beşinci kattan atlayarak ağır yaralanmıştı. Feci olayın ardından akıllara ‘ihmal var mı?’ sorusu geldi.

Söndürme çalışmalarının ardından yetkiler otelin beşinci katına çıkarak yangının hangi bölümde, nerede ve neden çıktığı üzerine ilk incelemelerde bulundu. Yetkililer, otelde yangın merdiveni olduğunu ve kilitli olup olmadığını tespit etmek için kapıları elle açarak kontrol ettiklerini, kapıların kilitli olmadığını kaydetti. Otelin var olan yangın merdivenin neden kullanılamadığı sorusu üzerine yetkililer yangın merdivenine en uzak olan bölümde çıkan dumanlar nedeniyle yangın merdivenini görememiş olabileceklerini belirtti.

- İZMİR'DEKİ YANGINDA DEHŞET ANLARI KAMERADA... KADIN YERE BÖYLE DÜŞTÜ!

ARAÇ DA ZARAR GÖRDÜ
Yetkililer, sosyal medya ve benzeri mecralarda ‘itfaiye geç geldi’ yönündeki malumatların doğru olmadığını, ekiplerin ihbardan 3 dakika sonra otelin önünde olduklarını belirtti. Mucur ve hafriyat bulunan arsadan acil müdahale ederek iki vatandaşı son anda yanmaktan kurtardığını belirten yetkililer, 4.5 milyon TL değerindeki aracın bu müdahale esnasında elektronik kısmının da zarar gördüğünü kaydetti.