GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ocak 2016 Çarşamba 08:28

İzmir’deki kömür madeni kapasite artırıyor!

Fiba Holding ve Polat Madencilik A.Ş. tarafından Kınık’ta ortak olarak kurulan Polyak Eynez Maden Ocağı, kapasite arttırıyor. Firma yılda 500 bin ton kömür artışını 4.5 milyona çıkaracak.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  İzmir’in Kınık ilçesindeki Polyak Eynez Maden Ocağı kapasite arttırıyor. İstanbullu İşadamı Hüsnü Özyeğin tarafından kurulan Fiba Holding ve Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat’ın sahibi olduğu Polat Madencilik A.Ş. ortaklığı ile kurulan Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş’nin Kınık’ta kurudukları maden ocağı kapasite artışı için İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

4.5 MİLYON TONA ÇIKACAK
Firma, Kınık Elmadere Mahallesi, Kuşkayası Mahallesi, Çekikoğludeğirmeni Mevkii ve Çınarlı Mahallesi Mevkii’nde yer alan maden ocağındaki yıllık 500 bin ton kömür üretimini yılda  4.5 milyon tona çıkaracak.

Proje kapsamında mevcut saha alanı alınan ruhsat doğrultusunda genişletilerek, 1 adet kırma eleme tesisi 1 adet lavvar (kömür yıkama) tesisi,1 adet kömür paketleme tesisi, Tüvenan, sınıflandırılmış, toz ve piyasa kömür stok sahaları, 60 m3/saat kapasiteli beton santrali gibi tesisler açılacak.

Firma hazırladığı kapasite arışına ait ÇED Projesini İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sundu. Süreç kapsamında Valilik İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısı düzenleyecek.