GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Ocak 2024 Cuma 16:33

İzmir’deki kanlı baskında söz ailede… Sevgili iddiasına yalanlama!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde Suriye uyruklu Levend M. tarafından boğazı kesilerek öldürülen 12 yaşındaki Behiye cinayetinde ailenin yakını Halil Ecevit, açıklama yaptı. Ecevit, olayda ağır yaralanan anne Suzan Ediz ile katil arasında sevgililik ilişkisi olduğunu yalanlarken olayın husumet dolayısıyla gerçekleştirildiğini iddia etti.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Yüzbaşı Şerafettin Mahallesi'ndeki, evinde L.M. tarafından bıçaklanan Suzan Ediz yaralanmış, 12 yaşındaki kızı Behiye Ediz yaşamını yitirmişti.

Katil Levend M.'nin bir süre ilişki yaşadığı arkadaşının eşi Suzan E.'nin, bu durumu devam ettirmek istememesi üzerine olayı gerçekleştirdiği ileri sürüldü. Karabağlar’da yaşayan ailenin yakın akrabalarından Halil Ecevit olayın medyada sevgili dehşeti olarak yer almasına tepki gösterdi.

KATİL VE BABA ARASINDA HUSUMET VARDI
Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Ecevit, olayda Suzan Ediz ile katilin bir ilişkisi bulunmadığını vurguladı. Ecevit, “Bir Suriyeli gelip evde kıyım yapıyor. 12 yaşında evladımızı öldürüyor. Behiye’nin babası doğuştan yüzde 70 engelli. Olay baba ile aralarındaki husumet dolayısıyla yaşandı. Katil ifadesinde de Behiye’nin babasının arkadaşı olduğunu söylüyor. Katil, sabah 9:30’da geliyor ve demir kapıları kırıyor. Anneyi 8-10 yerinden bıçaklıyor. Durumu görünce feryat eden 12 yaşındaki kızın boynunu kesiyor” dedi.

BABA İŞE GİDİNCE EVİ BASMIŞ
Ecevit, katil ile babanın geçmişte birlikte çalıştıklarını belirterek “Katilin uyuşturucu madde kullandığı söyleniyor. Uyuşturucu kullanıp insanların evlerini basıyorlar. Mahallede kadınlar, çocuklar dışarıya çıkmaya korkar oldu. Bu aile de kentin çeperinde yaşayan yoksul bir aile. Tekstilde çalışan bir baba. Evden işe gitmek için çıkıyor. Katil gelip saldırıyor. Daha önce birlikte de çalışmışlar. Üst mevkilerden engelli babanın Suriyeli imam nikâhlı eşi olduğuna dair bilgi de ancak böyle bir durum olmadığını ifade ettik. Sevgili olduğu dedikoduları gerçeği yansıtmıyor” ifadelerine yer verdi.