GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
18 Mart 2020 Çarşamba 14:00

İzmir’deki hastanelerde tedbir dönemi: Ziyaret saatleri ve randevuların iptali için bilgilendirme!

Eşrefpaşa Hastanesi’nde Mart ve Nisan ayları boyunca yapılacak ziyaretlerde 18:30-19:30 saatleri arasında her hasta için bir kişinin giriş yapabileceği belirtildi. Ege Üniversitesi de yaptığı duyuruda randevularını iptal etmek isteyen vatandaşların hastaneye gelmelerine gerek olmadığını ifade etti. Diğer hastanelerin web sitelerinde de koronavirüs karşısında bilgilendirme yapan görsellerin yer aldığı görüldü.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Türkiye’de de tespit edildikten sonra yayılmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel bilgileri sürekli olarak kamuoyuyla paylaşıyor. Şu ana kadar 1 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Devlet kurumları, belediyeler ve sağlık kuruluşları da virüsle mücadele noktasında önemli kararlar alıyor ve tedbir ile önlemleri oluşturuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Eşrefpaşa Hastanesi’nde yönetim hasta ziyaret saatlerinde ve usulünde değişikliğe gitti. Alınan karar gereği Mart ve Nisan ayları kapsamında yapılan ziyaretlerde 18:30-19:30 saatleri arasında her hasta için bir kişi kabul edilecek.

Ege Üniversitesi Hastanesi’nden de yapılan bilgilendirme dikkat çekti. Vatandaşların mecburi sebepler dışında hastaneye gelişlerinin önlenmesi amacıyla bir duyuru yapıldı. Randevularına gelemeyecek hastaların iptal seçeneğini kullanmaları için hastaneye gelmelerine gerek olmadığı belirtildi.

Ayrıca diğer hastaneler de web siteleri üzerinden “Sizi ve Türkiye’yi koronavirüs riskinden koruyacak 14 kural” başlığıyla bakanlık tarafından hazırlanan videonun paylaşımını yaptı. Hastane yönetimlerinin hem vatandaşı bilgilendirmek hem de zaruri olmadıkça sağlık kuruluşlarının kullanılmasını önlemek adına bu yöntemleri seçtikleri aktarıldı.