GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Ekim 2018 Pazartesi 12:07

İzmir'deki faciada kamyon şoförü trafik canavarı çıktı!

İzmir'in Menderes ilçesinde 22 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği kazada yaralananlardan 3'ünün durumu kritik. Kazayı yapan sürücü ise son 10 ayda 20'nin üstünde trafik cezası yediği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun Değirmençay'a devrilmesi sonucu 22 düzensiz göçmenin ölümü, 13 kişinin de yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kazadan yaralı kurtulan kamyonun şoförü Mustafa Yılmaz'ın ifadeleri doğrultusunda 7 kişiyi gözaltına aldı.

3 KİŞİNİN DURUMU KRİTİK!
DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aynur Akay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaza sonrası yaralılardan 10'unun hastanelerine getirildiğini hatırlattı. 

Yaralılardan 8'inin çocuk olduğunu aktaran Akay, "Çocuklardan 2'sinin, yetişkinlerden ise birinin durumu kritik, tedavileri yoğun bakımda sürüyor. Diğerlerinin durumu gayet iyi. Hastalarımızın tamamı Irak vatandaşı ve çocuklardan 5'i kardeş. Bunun dışında 5,5 aylık hamile bir kadının durumunu da yakından takip ediyoruz." bilgisini verdi.

Akay, tedavileri tamamlanan yaralıların İl Göç İdaresine teslim edileceğini sözlerine ekledi.

KAMYON ŞOFÖRÜ TRAFİK CANAVARI ÇIKTI
İzmir'de, umut yolculuğuna çıkan göçmenleri kamyonunun kasasında taşıyan ve 22 kişinin yaşamını yitirdiği kaza sonrası yola çıkıp, durdurduğu bir araçla önce taksi durağına giden ardından götürüldüğü hastanede yüksekten düştüğünü söyleyip, olayı gizlemeye çalışan kamyon şoförü Mustafa Yılmaz ile ilgili çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı. Sürücü Mustafa Yılmaz'ın son 10 ay içerisinde 20'nin üzerinde trafik cezası yediği belirlendi. Cezalar arasında alkollü halde araç kullanmanın da bulunduğu ifade edildi. Bu arada, sürücünün İzmir'de oturduğu, insan tacirleriyle yaptığı anlaşma sonrasında göçmenleri almak üzere Aydın'ın Söke ilçesine gittiği de saptandı. Gözaltındaki zanlıların vereceği yeni bilgilerle gözaltı sayısının da artacağı belirtildi.(AA, DHA)