GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
2 Ağustos 2021 Pazartesi 10:32

İzmir'deki elektrik kesintisinin nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintilerinin yüksek talep ve iletim hatlarından kaynaklı olduğu öğrenildi. İzmir' de dağıtıcı firma rolünü üstlenen GDZ Elektrik ise konuya ilişkin, "Ulusal elektrik şebekesi kaynaklı elektrik kesintileri yaşanmaktadır" diyerek gerekli çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin gibi birçok ilde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Yetkililer, yükselen elektrik talebi, kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerinde ve rüzgar enerjisi santrallerinde üretimin azalmasının yanı sıra aşırı klima kullanımının da ülke genelinde tüketimi artırdığına dikkati çekerken, dağıtım şirketleri kesintilerin iletim kaynaklı olduğunu ifade ediyor.

GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Hizmet bölgenizi de kapsayan ulusal elektrik şebekesi kaynaklı elektrik kesintileri yaşanmaktadır. En kısa sürede elektrik verilmesi yönünde çalışmalar devam etmekte olup zaman konusunda ilave bilgilendirme yapacağız" dedi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. 

Açıklama şöyle:

"Son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik talebinde yoğun bir artış meydana gelmiştir. Artan talep nedeniyle son birkaç haftada elektrik tüketiminde Cumhuriyet tarihinin rekor seviyelerine ulaşılmıştır.

KESİNTİLER SONA ERDİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ikinci yaptığı açıklamada elektrik kesintilerinin Türkiye genelinde sona erdiğini duyurdu: Kesintilerin yaşandığı bölgelere acil müdahale ekipleriyle ilk müdahaleler yapılmış olup, an itibarıyla ülke genelinde kesintiler sonlandırılmıştır.