GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Haziran 2020 Perşembe 15:18

İzmir'deki DHKP-C operasyonu sonrası AK Parti'den CHP'ye arka arkaya tepkiler!

İzmir’de terör örgütü DHKP/C’nin kasası olduğu iddiası ile gözaltına alınan M.S.D.'nin CHP’nin İzmir İl eski Başkan Yardımcısı ile ilgili olarak AK Parti cephesinden sert açıklamalar geldi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonla, kırmızı bültenle aranan ve terör örgütü DHKP/C’nin “kasası” olduğu iddia edilen CHP’nin İl eski Başkan Yardımcısı M.S.D.’nin yakalandığı haberi, büyük yankı uyandırdı. 

- DHKP/C'NİN 'KASASI' İZMİR'DE YAKALANDI!

Konu ile ilgili olarak AK Parti cephesinden sert eleştiriler geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, twitter hesabından bu konuda yorumda bulundu. Dağ, CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in Karabağlar Meclis üyesi Dila Koyurga’nın geçmiş paylaşımları üzerine yaptığı “dönemin koşullarıydı” cümlesine atıfta bulundu.

Dağ, twitter mesajında, şu görüşlere yer verdi: “DHKP-C’nin kasası, CHP’nin İzmir İl Başkan Yardımcısı yakalandı. Eşi ise eski İlçe Başkanı. Sistematik olarak terörist gruplara yakınlaştırdıkları CHP’de, uyguladıkları proje meyvelerini veriyor. Savunmanızı bekliyoruz; dönemin koşulları mı, aktif görevi bulunmaması mı?”

KAYA: BU CHP, ATATÜRK'ÜN CHP'Sİ DEĞİL
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da operasyon üzerinden CHP'ye yüklendi. Sosyal medya hesabından açıklama ayapan Kaya, "Terör örgütü DHKP-C'nin para kasası, CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı, İzmir'de düzenlenen bir operasyonla saklandığı hücre evinde yakalandı. Eşi de bir süre CHP Bornova İlçe Başkanı olarak görev yapmıştı. Hep söylüyoruz, yine tekrar edelim. Bu CHP, Atatürk'ün CHP'si değil" dedi.

SÜREKLİ: CHP SAVUNDUĞU DEĞERLERLE ÇELİŞMEYE DEVAM EDİYOR
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin de eleştiri oklarını CHP'ye yöneltti. Sürekli açıklamasında "İnterpol’ün operasyonu ile İzmir’de yakalanan terör örgütü DHKP-C’nin kasası M.S.D.’nin 2014’te CHP İl Yöneticisi, eşinin de CHP Bornova Eski İlçe Başkanı olduğu ortaya çıktı. CHP, savunduğu değerlerle çelişmeye devam ediyor" dedi.