GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ocak 2019 Pazartesi 14:03

İzmir’deki Cumhur İttifakı adayları 'bismillah' dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu İzmir adaylarını açıklamasının ardından Cumhur İttifakı’nın ilk zirvesi gerçekleşti. Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci toplantı sonrasında, “Bugün bir tanışma ve ‘Bismillah’ deme toplantısıydı. O kadar. Değerli il başkanlarımıza da, bu konuda arkadaşlarımızı cesaretlendiren, teşvik eden yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 30 ilçenin adaylarıyla bir araya geldi.

AK Parti İzmir il binasında gerçekleşen ve yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantı sonrasında Cumhur İttifakı’nın yereldeki temsilcileri açıklamalarda bulundu.

BİSMİLLAH DEDİK!
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, “Projeler ve çalışmalarımızın yoğunluğu ile ilgili bazı teknik konularda il teşkilatımızdaki arkadaşlarımızın bazı sunumları oldu. Özellikle bugün bir tanışma ve ‘Bismillah’ deme toplantısıydı. O kadar. Değerli il başkanlarımıza da, bu konuda arkadaşlarımızı cesaretlendiren, teşvik eden yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İZMİR’DEKİ CUMHUR İTTİFAKI TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise, “30 ilçe adayı ile birlikte cumhurbaşkanımız adayları açıkladıktan sonra bir araya geldik. Önümüzdeki süreçle ilgili nasıl bir yol haritası izleyeceğiz, ne yapacağız konusunda beraber bir değerlendirme yaptık. Herkes kendi düşüncelerini paylaştı. Cumhur İttifakı’nın İzmir’de Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. Çok iyi bir uyum içerisindeyiz. İl bazındaki uyum ve iş birliğinin aynı şekilde ilçelere de aynı şekilde yansıyacağını, ortaya çıkabilecek ufak tefek sorunlara karşı nasıl müdahale edeceğimiz konusunda sürekli istişare edeceğiz. Sorun yok, inanıyorum ki biz Cumhur İttifakı olarak İzmir’e damgasını vuracak, ciddi başarı sağlayacağız. Cumhur İttifakı’nın adayı Nihat Zeybekci ile nasıl AK Parti teşkilatları ile çalışma yapıyorsa aynı şekilde MHP İl ve ilçe teşkilatların da içinde olacağı ekibi grupları olacak. Ciddi anlamda yükü paylaşacağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

MHP İLE ARAMIZDA HİÇBİR AYRIM YOK
Şengül ayrıca, “Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıkladığımız ilçe belediye başkan adaylarımız, kamuoyunda büyük memnuniyet oluşturdu. Adaylarımıza, bizim beklentimizin de üzerinde bir teveccüh var. Bunun seçime kadar artarak devam edeceğinden şüphem yok. MHP ile de çok önemli bir ahenk yakaladık. Cumhur ittifakı olarak seçim sürecinde yükü, hep birlikte omuzlayacağız. MHP ile sürekli istişare halinde olacağız. Aramızda hiçbir ayrım yok. Tüm adaylar bizim adayımızdır, Cumhur ittifakının adayıdır. Aramızdaki uyumu bozacak en ufak olumsuzluğa yer vermeyeceğiz. İlçe teşkilatlarımızda herkes, kendisi adaymış gibi çalışacak. Bu süreçte en ufak kırgınlık olmayacak. İzmir genelinde bir söylem birliği de oluşturulacağız. MHP ile birliktelik İzmir için tarihi önem taşıyor. MHP ile omuz omuza vererek, İzmir’in makus talihini yeneceğiz. İl Başkanlığı olarak ilçelerimizin sorunları ve bunlara yönelik çözüm önerilerine ilişkin uzun süredir çalışma halindeyiz. Bunları rapor halinde tüm belediye başkan adaylarımıza da ilettik. Sahaya indiğimizde vatandaş, adayların tüm sorunlarına hakim olduğunu görecek. Tüm ilçelerimizi kucaklayacağız” yorumunu yaptı. 

YETKİYİ BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZA VERDİK
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Herhangi bir sıkıntı yok, kazanacağız. Cumhur İttifakı safları sıklaştırarak devam ediyor. Güzel bir görüş alışverişinde bulunduk. Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın önerilerini aldık. Birlikte çalışacağız. Süreci birlikte yöneteceğiz, hatta Büyükşehir Belediye Başkan adayımız süreci kendisi yönetecek. Biz bu yetkiyi il başkanı olarak kendisine verdik” ifadelerini kullandı.