GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Mayıs 2024 Perşembe 12:01

İzmir’deki cinayetin perde arkası: Emlakçıyı vuran sivil polis çıktı!

İzmir'in Buca ilçesinde emlakçı Evren Yiğit'in öldürülmesi ile ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. Olayda yaralanan Buca Belediye meclis üyesi Kemal Altın’ın kıraathanenin işletmecisi olduğu ve olayda yaralandığı bildirildi. Tedavisinin ardından taburcu edilen Altın açıklamasında “Olay esnasında arka masada sivil polisler oturuyordu. Polis bağırarak uyardı ancak dinlemediler. Polisler önce uyarı ateşi yaptılar. Daha sonra nizami atış oldu” dedi.

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- Olay, dün saat 23.00 sıralarında Menderes Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi'ndeki bir kıraathane önünde meydana geldi.

Olayda eski Buca Fun Club Derneği Başkanı da olan emlakçı Evren Yiğit öldürülürken kıraathane işletmecisi ve Buca Belediye meclis üyesi Kemal Altın ile bir müşteri yaralandı.

Olayla ilgili olarak detaylar belli oldu. Telefonda Kemal Altın ile tartışan Maktül Evren Yiğit’in kahvede buluşmak için Altın ile randevulaştığı ve Yiğit’in olay yerine bir arkadaşıyla gelerek arabadan iner inmez kıraathaneye ateş açtığı bildirildi. Kemal Altın ve bir müşterinin yaralandığı olayda Yiğit’e silahla karşılık veren kişilerin sivil polis olduğu ortaya çıktı.

POLİSLER BAĞIRDI, UYARDI, AMA...
Egdesonsöz’e konuşan Kemal Altın, “Şahıs kıraathanenin önüne geldi. Bu esnada silahına sarıldı ve ateş etti. Ateş esnasında bacağımdan vuruldum. Bu arada arka masada sivil polisler oturuyordu. Sivil polis olduklarını söylediler, sürekli bağırdılar, ateşi kesmesini istediler. Önce uyarı ateşi açıldı. Fakat ateş kesilmeyince nizami ateş açıldı. Yanındaki arkadaşı da yaralandı” dedi.

Yiğit’i vuran sivil polisle ilgili işlemlerin sürdüğü kaydedildi.

BUCA BELEDİYE BAŞKANI DUMAN: YATTIĞIN YER İNCİNMESİN
Diğer yandan olayda yaralanan Evren Yiğit’in Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın yakını olduğu bildirildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Duman, "Çok sevdiğim, kıymetli ağabeyim Evren Yiğit'i kaybetmenin büyük acısını yaşıyoruz. Yattığın yer incitmesin. Mekanın cennet olsun..." dedi.