GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Aralık 2018 Çarşamba 13:15

İzmir’deki cami 16 aydır Kars’tan imam bekliyor!

Tire’de aktif hizmet veren caminin yaklaşık 1 buçuk yıldır imamının olmadığı aktarıldı. Ataması yapılan yeni imamın hakkında devam eden soruşturma olduğu için Kars’tan Tire’ye gelemediği belirtildi.  Muhtar Avcı, “Burada başka bir atama yapılması lazım. Bize başka bir imam verilmesi lazım... 5 vakit namaz kılınmıyor. Bizim sıkıntımız var. Yetkililer bu işe özen göstersin” dedi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Tire’nin Osmancık Mahallesi’ndeki vatandaşlar yaklaşık 1 buçuk yıldır camilerine imam atanmamasının sıkıntısını yaşıyor. Mevcut imamın 16 ay önce başka bir camiye tayin edilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan atama kapsamında yeni imamın, hakkında süren soruşturmadan dolayı görevine başlayamadığı belirtildi.

Mahalle Muhtarı Yücel Avcı konuyla ilgili açıklamalar yaparken ezanın sırayla okunduğunu namazın ise bir vatandaş tarafından kıldırıldığını ifade etti.

CAMİ VAR İMAM YOK!
Camiye sürekli ibadete giden kalabalık bir vatandaş grubunun olduğunu aktaran Muhtar Avcı, sorunlarının çözüme kavuşması için yetkililere seslendi. Avcı, “Köye bir hoca atama yapıldı ama soruşturması var, bir türlü gelemedi. Diyanet İşleri Başkanlığı ya da İl Müftülüğü kendisine, ‘sen bu işten aklanmadıktan sonra biz sana iş veremeyiz’ demiş. Bir kavgaya karışmış sanırım. 3-4 kere mahkemeye çıktı ama mahkeme sonuçlanmadı. Bundan dolayı imamımız gelemiyor. Biz de 16 aydır sıkıntıdayız. Bir tane camimiz var” dedi.  

‘5 VAKİT NAMAZ KILINMIYOR, KARS’TAN İMAM BEKLİYORUZ!’
Mahallede 5 vakit namaz kılınmadığını söyleyen Avcı ayrıca, “Geçtiğimiz kurban bayramında değil önceki kurban bayramında ayrıldı imamımız. Çok uzun süre oldu. Köyümüzde daha önce hocalık yapan bir arkadaşımız var. Sağ olsun o kıldırıyor namazımızı. Ama sıkıntılı oluyor. 5 vakit namaz kılınamıyorsa da Cuma namazımız, akşam, yatsı namazlarımızı kıldırıyor. 5 vakit kılınmıyor. Ben yetkililere bilgi verdim. AK Partili vekillere de durumu ilettim. İlçe müftülüğü bana, ‘mahkemeyi bekleyeceksin’ diyor. Atanan arkadaşı arıyorum cevap vermiyor. Birkaç kere görüştük, ‘mahkeme devam ediyor’ şeklinde cevap verdi. Göreve başlamadığı için maaş alamıyor. Ama bu arkadaş Kars’ta İŞKUR altında bir görev yapıyor. Tam olarak ne yaptığını bilmiyorum ama daha Kars’tan gelmedi. Köyümüz küçük olmasına rağmen camimizde cemaatimiz var. Burada başka bir atama yapılması lazım. Diyanet İşler Başkanlığı’nın buna el atması lazım. Bize başka bir imam verilmesi lazım... Bizim sıkıntımız var. Yetkililer bu işe özen göstersin” ifadelerini kullandı.