GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Şubat 2016 Salı 15:25

İzmir’deki büyük vurgun davasında görevsizlik!

İzmir’de bir borsa aracı kurumunda şube müdürü olan 45 yaşındaki M.A.'nın, 2008 yılından bu yana bazı müşterilerin imzalarını taklit edip sahte talimatla para çekerek, en az 15 milyon liralık vurgun yaptığı iddiasıyla İzmir 1'inci Ağır Ceza mahkemesi görevsizlik kararı verdi.

İzmir'de de faaliyet gösteren bir borsa aracı kurumun müşterisi olan S.T., bir bankadaki hesap ekstresine gelen paraları incelediğinde, kendisine gönderilen tutarın aracı kurum hesabı yerine aynı aracı kurumun İzmir Şube Müdürü M.A.'nın şahsi hesabından geldiğini fark etti. Bunun üzerine S.T.'nin konuyla ilgili bilgi istediği aracı kurum müfettiş görevlendirdi. Yapılan incelemede M.A. tarafından takip edilen 48 kişiye ait hesaplar üzerinde sahte belge ve imzalarla nakit çekme, nakit tahsilat, virman talimatı ve diğer işlemleri yaparak müşteri hesaplarının boşaltıldığı saptandı. Ayrıca şubede hesabı olmadığı halde, 14 kişi adına açılmış gibi gösterilen 45 hesap üzerinden, kayıtlarda müşteri olarak yer almayan kişilerden nakit para toplandığı, bunların da firmanın muhasebe ve sistem kayıtlarına girilmeden kişisel kullanımına geçirildiği belirlendi.

Suç duyurusu üzerine İzmir'de tanınmış işadamlarının olduğu 65 şikayetçi bulunan dosyayla ilgili çalışma başlatan savcılık, M.A.'nın müşterilerden yüksek gelir vaadiyle topladığı paraları bankalardaki kişisel hesaplarına aktardığını ortaya çıkardı. Müşterilerinin güvenini kazanan M.A., en az 15 milyon liralık vurgun yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

GÖREVSİZLİK KARARI
Tutuklu M.A., bugün 'Sermaye Piyasası Yasası'na aykırılık, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık' suçundan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık M.A. ile diğer sanıklar C.K., C.A., H.S. ve M.A., bazı mağdurlarla her iki tarafın avukatları katıldı. Kimlik tespitinin yapılmasının mütalaasını veren savcı, davanın Bankacılık Kanunu kapsamındaki suçlarla ilgili dosyalara bakan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesini istedi. Sanık avukatları buna itiraz ederken, mağdur avukatları savcının mütalaasına katıldıklarını söyledi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, dosyayı, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. (dha)