GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Aralık 2019 Pazartesi 10:25

İzmir’deki büyük krizde son durum: Suyun geleceği tarih açıklandı!

İzmir’in Karabağlar, Buca ve Gaziemir ilçelerinde 60 saatlik su kesintisi uygulanacağı açıklandı. Su kesintisinden Konak ve Bornova ilçesi de etkileniyor. Diğer yandan vatandaşlar su ihtiyacını karşılamak için Buca Belediyesi harekete geçti, vatandaşlara tankerlerle su dağıtımı yapılıyor. İZSU'dan yapılan açıklama suyun en geç 25 Aralık günü verileceği belirtildi.

Tahtalı Barajı isale hattındaki dev borunun dün gece patlamasıyla meydana gelen arızanın giderilmesi için İZSU Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm teknik birimlerde seferberlik ilan edildi. Borunun değiştirilmesi için 30 kişilik ekip şiddetli yağmura rağmen sabaha kadar aralıksız mesai yaptı.

Görece Arıtma Tesisi Scada Merkezi’ndeki ekipler, dün gece debinin sıfıra düştüğünü fark eder etmez arızanın olduğu bölgeye gitti. Pompalar devre dışı bırakılarak hattaki su Tahtalı Barajı’na aktarıldı. Arızalı borunun olduğu nokta kazılarak, 2 metre 20 cm çapındaki betonarme borunun hasar gören bölümü yerinden çıkarıldı ve yeni parçaların bağlantı çalışmaları başladı.

25 Aralık Çarşamba günü su verilecek

Arızanın yaşandığı ilk saatlerden itibaren 30 kişilik ekiple 3 vardiya halinde aralıksız çalışan İZSU Genel Müdürlüğü’nün teknik birimleri çelik boruların kaynak işlemlerinin ardından betonlama işlemine geçecek. Kazılan yerin kapatılmasıyla birlikte hatta su verilecek. Yetkililer kesinti yapılan bölgelere en geç 25 Aralık Çarşamba gününden itibaren su verilmesinin planlandığını, bu süreyi daha da öne çekebilmek için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Ağırlıklı olarak Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerini kapsayan su kesintilerinden Konak ve Bornova ilçelerinin bazı bölümleri de etkileniyor. İZSU Genel Müdürlüğü başta okullar olmak üzere kamu kurumlarının zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere tankerlerle su takviyesinde bulunuyor.

Buca ve Karabağlar ilçelerinin yanı sıra kesintinin Konak’a da yansıdı. Çankaya, Kemal Reis, Murat Reis, Göztepe, Piri Reis, Kılıç Reis, Altıntaş, Barbaros, Selçuk, Güneşli, Çimentepe, Aziziye, 19 Mayıs, 1.Kadriye, 2.Kadriye, Hasan Özdemir, İmariy ile  Vezirağa mahallelerine su verilemedi. İZSU Yetkilileri daha önce açıklanan 60 saatlik su kesintisinin çalışmaların olumlu gitmesi nedeniyle daha erkene alınabileceğini belirtti.