GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
10 Ağustos 2017 Perşembe 08:32

İzmir'deki büyük dönüşüm projesinde yeniden ihale zamanı: Talip yok!

Büyükşehir Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinden tapuları devralmasının ardından çıkılan 1’inci etap için ihalesine teklif gelmedi. Belediye aynı bedelle yeniden ihale yapma kararı aldı.  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak’ta bulunan Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanda yapmak istediği kentsel dönüşüm için yeniden ihale kararı alındı.

Romanların yoğun olarak yaşadığı Ege Mahallesi'nde 1’inci Etap kentsel dönüşüm çalışması için yüzde 100 uzlaşı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayında gerçekleşen ihalede talip çıkmaması üzerine bir kez daha harekete geçti.

Proje alanındaki hak sahiplerinin tapularını devralan ve yapım ihalesine çıkmak için son hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi kat karşılığı anahtar teslimi yapacağı çalışmanın tahmini bedelini 332 milyon 729 bin 856 lira olarak belirledi.

İki aşamalı ihalenin teklifleri 6 Temmuz’da alınmaya başlamıştı. Fakat hiçbir yatırımcısının adım atmaması üzerine aynı bedelle projenin yeniden ihalesine karar verildi.

PROJEDE NELER VAR?
Dönüşümün tamamı, yeni kent merkezinde yer alan, doğusunda Meles Çayı, batısında İZBAN demiryolu hattı ve Kahramanlar Mahallesi, kuzeyinde Liman Arkası bulunan ve bugün işlevini yitirmiş sanayi alanları ile sınırlanmış 7 hektar büyüklüğündeki bölgede gerçekleştirilecek. Ege Mahallesi'nde kurulan danışma merkezinde, bölgede yaşayan vatandaşların isteklerini dinleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut sosyal, kültürel ve ekonomik durumunu gözeterek tasarladığı yeni yaşam alanlarını, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı bir toplantıda halk ile paylaşmıştı. Büyükşehir Belediyesi, projede ikinci etap için uzlaşma görüşmelerine hala devam ediyor.