GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Şubat 2023 Salı 12:00

İzmir'deki belediyelerden 'deprem dolandırıcılığı' uyarısı!

Kahramanmaraş depreminin ardından harekete geçen dolandırıcılar İzmir'deki belediyelerin adı kullanarak nakdi yardım talebinde bulundu. Belediyeler dolandırıcılara karşı uyardı.

EGEDESONSÖZ- Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetindeki depremin ardından yine Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci büyük deprem yaşandı. Yaşanan felaketin ardından, İzmir’deki belediyeler de teyakkuza geçerek bölgeye yardım yollamak için seferber oldu.

Yardım kampanyalarıyla birlikte, Torbalı’da, belediyenin adı ve Konak'ta ise hem belediyenin hem de Belediye Başkanı Abdül Batur'un adı kullanılarak kötü niyetli kişiler tarafından nakdi yardım talep edilerek dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili, belediyenin sosyal medya hesaplarından vatandaşlara uyarı yapıldı.

Torbalı Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Deprem bölgesine gönderilmek üzere belediyemiz adına nakdi yardım talebinde bulunan kişilere itibar etmeyiniz” denildi.

'TEDBİRLİ OLALIM'
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise, Ülkemiz bir felaketi yaşıyor. Bu zor günleri istismar ederek; “deprem bölgesine yardım yapılacak” diyerek belediyemizi ve adımı kullanıp bağış adı altında para toplamak isteyen kişilere karşı lütfen tedbirli olalım." ifadelerini kullandı.