GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
26 Temmuz 2021 Pazartesi 10:12

İzmir'deki belediye arazisinden tarih çıktı!

İzmir'in Bergama ilçesinde yer alan 3 adet parselde Alman Arkeoloji Enstitüsü Bergama Kazısı Başkanlığı tarafından 2020 yılında yapılan yüzey araştırmaları sonrasında Antik Taş Ocağı, Anıtsal Mezar ve Antik Taş Ocağı-Harçlı Duvar kalıntılarına rastlandı. Bölgede inceleme yapan İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 3 adet parselin Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesi kararını verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in tarih turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Bergama'da yeni bir tarihi buluş gerçekleşti.

Alman Arkeoloji Enstitüsü Bergama Kazısı Başkanlığı tarafından 2020 yılında başlayan yüzey araştırma çalışmaları kapsamında, Selçuk Mahallesi'nde yer alan ve mülkiyeti Bergama Belediyesi'ne ait olan mera ve on sekiz ağaç zeytin olarak kayıtlı taşınmazda Antik Taş Ocağı ve Anıtsal Mezar tespit edildi.

Yapılan çalışmaları inceleyen İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ise, Antik Taş Ocağının 1'nci ve 3'nci derece, Anıtsal Mezar Yapısının 1'nci Derece Arkeolojik sit olarak tescil edilmesine karar verdi.

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ayrıca, Selçuk Mahallesinde yer alan ve şahıs mülkiyetinde bulunan, tapuda tarla olarak kayıtlı olan iki parsellerde tespit edilen Antik Taş Ocağı-Harçlı Duvar kalıntıları sonrası ise, alanın 1'nci Derece Arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine karar verdi.