GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Şubat 2016 Salı 15:53

İzmir’deki ‘bağış operasyonu’nda tutuklu kalmadı

Paralel devlet yapılanmasına yönelik operasyonda burs, kurban, bağış yaptıkları iddiasıyla tutuklanan aralarında avukat İbrahim Ç. ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İ.'nin de bulunduğu 5 sanık tahliye edildi. Daha önce de 5 kişi tahliye edildiğinden soruşturma kapsamında tutuklu kalmadı.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla 18 Aralık 2015 tarihinde burs, kurban, bağış yapan hayırseverlere İzmir merkezli 6 ilde, aralarında AK Partili işadamı, esnaf ve avukatların da bulunduğu bazı kişilere yönelik polis tarafından perasyon düzenlenmişti. Polis, aralarında biri kanser tedavisi gören, 3'ü avukat 37 kişiyi gözaltına almış, daha sonra emniyet ve savcılığa giden 6 kişinin teslim olmasıyla gözaltı sayısı 43'e yükselmişti. Emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından 17 kişi serbest bırakılırken Başsavcı Vekili Bato, 26 kişiyi tutuklama talebiyle İzmir Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etmişti. 23 Aralık günü AK eski İl Genel Meclisi üyesi işadamı Ö.A., Av. İbrahim Ç., Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İ., M.G., İ.B., K.E., Y.T., S.K., E.C. ve A.K. tutuklanmıştı. Tutuklanan 10 kişiden AK Parti eski İl Genel Meclisi üyesi işadamı Ö.A., bir dernekte yöneticilik yapan A.K., işadamları S.K., M.G. ve K.E., daha önce tahliye edildi.

Tutuklu kalan aralarında İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İ., Avukat İbrahim Ç, gümrük müşaviri İ.B., işadamları E.C., Y.T.'nin avukatları tutuklamaya itiraz etti. İtirazı değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, 5 kişinin tahliyesine karar verdi. Böylece bu soruşturmada tutuklu kalmadı. Soruşturmanın iddianamesi de henüz hazırlanmadı. (dha)