GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Eylül 2016 Salı 12:41

İzmir’deki ‘Andımız krizin’de flaş gelişme: O müdüre soruşturma!

İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri okul bahçesinde Andımız’ı okuyan öğrencileri azarlayan müdür hakkında soruşturma başlattı. Öte yandan Müdür Karamustafaoğlu’nun saç uzunluğunun yönetmeliğe uygun olup olmadığı tartışma konusu oldu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Yeni eğitim öğretim yılının açılmasının ardından öğrenciler bir takım düzenlemeler karşısında okullarına uyum sağlamaya çalışırken İzmir’de yaşanan kriz Türkiye gündemine oturdu.

- BAHÇELİ'DEN İZMİR'DEKİ O MÜDÜRE SERT SÖZLER: KENDİNİ AHIRDA...

Karşıyaka Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nda ilk bir haftada verilen eğitimden memnun olmayan bazı velilerin isteği üzerine, çocuklar bayrak töreninden sonra andımızı okumak istedi.  Ancak öğrencilerin bu girişimine Okul Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu'ndan sert tepki geldi. 

Müdür Karamustafaoğlu, “Kendinize gelin. Talimat almadan ne yapıyorsunuz. Talimat mı aldın? Dingonun ahırı mı burası? Devletin kurumunun işleyişini kimse bozamaz. Aklınızda olsun” dedi.

Müdürün sözleri ülke gündemine otururken, Karamustafaoğlu büyük tepki toplandı. MHP Lideri Devlet Bahçeli de gündem değerlendirmesinde konuyu gündeme getirerek Müdür Karamustafaoğlu'nu çok sert sözlerle eleştirdi. 

Yaşananların ardından kentte önemli bir gelişme yaşandı. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri hareketi geçti ve Karaosmanoğlu hakkında soruşturma başlattı. 

SAÇLARI YÖNETMELİĞE UYGUN MU?
Öğrencilere karşı tutumu toplumun pek çok kesimi tarafından tepki toplayan müdür Karamustafaoğlu’nun saçlarının uzunluğu da dikkat çekti.

Başbakan Binali Yıldırım masasında bulunan ve milyonlarca memuru ilgilendiren kılık kıyafet yönetmelik değişikliğinin 2016 yılının sonunda hayata geçmesi bekleniyor.

Yapılacak yeni düzenlemede ön görülen değişiklik maddelerinden birisi erkek memurların saç tıraşlarını kapsıyor.

Mevcut yönetmelikte ‘Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur’ ifadeleri bulunuyor. Hazırlanan yönetmelikte bu ifadelere yer verilmeyecek.