GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Ocak 2018 Salı 16:05

İzmir'deki 'Anafor' davasında söz sanıkta: Özcan Deniz'i ben vurdum!

İzmir'de 2008 yılında suç örgütüne yönelik "Anafor" operasyonuna ilişkin davada çeşitli hapis cezalarına çarptırılan sanıklardan bazılarının, cezalarını Yargıtayın bozmasının ardından yeniden yargılanmalarına devam edildi.

İzmir'de 2008 yılında suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen "Anafor" operasyonuna ilişkin görülen davada çeşitli hapis cezalarına çarptırılan 176 sanıktan bazılarının, cezalarını Yargıtayın bozmasının ardından yeniden yargılanmalarına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu. "Suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Ahmet Tekin Baykal ise duruşmaya katılmadı. 

Daha önce verdiği mütalaayı tekrarlayan iddia makamı, verdiği ek mütalaada, aralarında Baykal'ın da bulunduğu bazı sanıkların "Nitelikli yağma" suçundan beraatine, Baykal ve sanık Cezmi Arslan Arslan'ın "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan beraatine, avukat Mürsel Ünlü'nün "Suç örgütü üyeliği ve yöneticiliği" suçundan beraatine karar verilmesini istedi. 

ÖZCAN DENİZ'İ BEN VURDUM
Tutuksuz yargılanan sanık Mustafa A, şarkıcı ve oyuncu Özcan Deniz'in vurulmasıyla ilgili olarak birçok kişinin suçlandığını, mağdur edildiğini belirterek, "İnsanlar bunu hak etmiyor. Vicdanım da bunların suçlanmasını kabul etmiyor. Özcan Deniz'i ben vurdum." dedi. 

Bazı sanık ve avukatları ise Yargıtay'ın onadığı bazı hükümler yönünden yeniden yargılama talebinde bulundu. 

Mahkeme heyeti, kesinleşen hükümler yönünden yeniden yargılama talebinin reddine, iddia makamının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yapmaları için sanık ve avukatlarına gelecek celseye kadar süre verilmesine karar vererek duruşmayı eylül ayına erteledi.