GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Şubat 2016 Pazartesi 12:23

İzmir’deki 3 saldırı hakim karşısında: İlk duruşmada neler yaşandı?

AK Parti Karşıyaka ve MHP Çamdibi binalarına yapılan bombalı saldırılarla, Buca’da polis memurlarına yapılan saldırıların zanlısı ilk kez hakim karşısına çıktı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – İzmir’de AK Parti Karşıyaka İlçe Binası’na 26 Temmuz 2015’te yapılan el yapımı ses bombalı saldırıya ilişkin dava görülmeye başlandı.

2 sanıktan müebbet ve 30 yıla kadar hapisle yargılanan MLKP örgütü üyesi 23 yaşındaki D.A. ilk kez hakim karşısına çıkarken, saldırının diğer kadın sanığı henüz yakalanmadığı için duruşmada yer almadı.

Bayraklı Adliyesi 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmayı AK Parti İl Başkan Yardımcıları Abdurrahman Tosun ile Cansu Sema Bozkurt ve AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim de takip etti.

Duruşmada önce iddianame okunurken, AK Parti Karşıyaka binasına yapılan saldırının yanı sıra MHP’nin Bornova Çamdibi’ndeki irtibat bürosu ile Buca’da devriye gezen polislere yapılan silahlı saldırı da dava dosyasında yer aldı.

Duruşmada söz alan AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu olayın doğrudan partilerini hedef aldığını söyledi. Mertoğlu, saldırıdan maddi ve manevi zarar gördüklerini olduklarını ifade ederken, "Bu saldırı sadece şahsıma ya da partimize değil Türkiye demokrasisine yapılan bir saldırıdır. Saldırıyı kınıyorum" diye konuştu. 

Saldırıların mağdurları bir bir söz alıp şikayet ve taleplerini sıralarken, Mahkeme Başkanı, 3 saldırının sanığı D.A.’ya savunma yapıp yapmayacağını sordu. Sanık savunmasının hazır olmadığını bildirdi ve ek süre istedi.

Mahkeme Heyeti bu ifadenin ardından D.A.’nın tutuksuz yargılanma talebini reddederken, davayı erteleme kararı aldı. 3 saldırıya ilişkin davanın bir sonraki duruşması 25 Nisan 2016’da saat 13.30’da yine İzmir 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.