GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Ocak 2016 Perşembe 14:07

İzmir’deki 2 ölümlü kavga esnafla başkanı karşı karşıya getirdi!

Bayraklı’da taksiciler arasında yaşanan ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavga, esnafla odayı karşı karşıya getirdi. Taksiciler Şoförler Odası’nın önlem almamasını eleştirirken, Oda Başkanı Celil Anık ise olayın şahsi hesaplaşma olduğunu söyledi ve gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZİzmir’in Bayraklı ilçesinde dün gece iki taksici grup arasında meydana gelen ve 2 kişinin ölümüyle sonlanan silahlı kavga esnafla-başkanı karşı karşıya getirdi.

- İZMİR'DE SİLAHLAR KONUŞTU: 2 ÖLÜ... 

Taksiciler tarafından ilçe taksilerinin şehir merkezinde iş yapmak istemesinden dolayı çıktığı iddia edilen kavga nedeniyle şoförler, Oda Başkanı Celil Anık’ı önlem almamakla, denetim yapmamakla suçladı.

ODA NE İÇİN VAR!
Bayraklı’da yaşananlar hakkında konuşan taksiciler, “İlçe plakaları 50 bin TL’ye alınıyor. Ödemiş’te Tire’de Selçuk’ta bu plakaları alan taksiciler şehir içinde taksicilik yapmak istiyorlar. Merkezde taksici 500 bin TL sadece durağa veriyor. 1 milyon TL taksiye para veriyor. 2 – 3 aydır bu sorun var. Herkes şikayetçi. Konuyla ilgili yasal düzenlemeler var ama Şoförler Odası bununla ilgili hiçbir adım atmıyor. Oda başkanı Celil Anık kılını kıpırdatmıyor. Oda neden var? Taksicilerin hakkını korumak için var” sözleriyle başkanı göreve davet etti.

BAYRAKLI’DA FARKLI BİR KONU VAR!
Taksicilerin iddialarına karşın İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, oda olarak üzerine düşen görevi yaptıklarını söylerken Bayraklı’da yaşanan tartışmanın konuyla ilgisinin olmadığını söyledi. 

Anık, “Burada yaşanan olay, anlatılan gibi ilçe taksilerinden kaynaklanan bir olay değil. Burada başka bir hesaplaşma var. Geçtiğimiz hafta yine aynı grup üzerinden bir silahlı tartışma olmuştu. Bu onun hesaplaşmasıdır. Grup arasındaki tartışmada asıl konu taksi durak kavgası değil. Orada çok farklı bir rant var, hesap var. Zaten emniyet güçleri de konu ile ilgili detaylı bilgiye sahip” diye konuştu.

ELİMİZE SİLAH ALIP BEKLEYEMEYİZ Kİ!
İlçe taksileri için önlem alınmaması hakkında ise Başkan Anık, “İlçe taksileri ve korsan taksiler konusunda biz elimizden geleni yapıyoruz. Konu ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte denetimleri gerçekleştiriyoruz. En son Bornova’da bu işi yapan taksileri kapattık. Konu ile ilgili yasal düzenlemeler yaptırılmasını istedik. Yönetmelik bu doğrultuda değişti. Artık taksiler durak isimleriyle anılıyor.  Bu hamlelerle, uygulamaların önünü kestik. Birileri bu yaşananlar üzerinden odamızı hedef alıyor. Türkiye’de şu an 799 tane bu işi yapan taksiciler var. İzmir’de bu sayı 20’yi geçmez. Gerekli önlemleri alıyoruz. Yaptırım uyguluyoruz. Ama elimize silah alıp durakta bekleyemeyiz ki” ifadelerini kullandı.