GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Kasım 2017 Pazartesi 16:04

İzmir Defterdarlığı'ndan satılık 'altın arazi'

İzmir Defterdarlığı Menemen Ulukent’te 2 bin metrekare araziyi satışa çıkarttı. Toplam 2 milyon 194 bin muhammen bedel tespit edilen arsanın vasfı konut imarı bulunuyor.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in farklı yerlerinde maliye hazinesine ait arsa ve arazileri değerlendiren İzmir Defterdarlığı satış işlemlerini sürdürüyor. Defterdarlık bu kez Menemen Ulukent’te 35. Cadde olarak bilinen yerleşim yerinin hemen arkasındaki 2 bin metrekare araziyi satışa çıkarttı.

İmar durumunda tarla görünen fakat planlamayla 7 kat ayrık nizam konut imarı bulunan arsa için muhammen bedel ise 2 milyon 194 bin TL belirlendi.

8 TAKSİTLE ÖDENECEK
Arazi, 16 Kasım’da resmen satılacak. Taksitle ödeme halinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla 2 yılda ve 8 (sekiz) eşit taksitte kanuni faizi ile birlikte ödenebilecek. 4706 sayılı Kanun uyarınca Hazineye ait taşınmazların satış ihale bedelleri, KDV ile diğer vergi, resim ve harçlardan müstesna olacak. Ayrıca, satışı yapılan taşınmaz 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf sayılacak.