GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Şubat 2018 Perşembe 15:07

İzmir Defterdarlığı'ndan iki ilçede satış yağmuru: Deniz sıfır 'altın' araziler!

İzmir Defterdarlığı Çeşme’de 27, Karaburun’da ise tek parça arazi için satış kararı aldı. Defterdarlık 28 adet satış için toplam 22 milyon 484 bin liralık tahmini bedel belirledi.  Karaburun’daki arazi ünlü Dolungaz Kamp Alanı’na yürüme mesafesinde bulunuyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Defterdarlığı Çeşme ve Karaburun’da toplam 28 parça arazinin satış işlemleri için düğmeye bastı.

Turizm cenneti Çeşme’de 27 arazi için satış kararı alan defterdarlık Karaburun’da ise tek parça konut turizm imarlı bölge için ilan verdi.

Çeşme’nin Reisdere, Alaçatı ve Sakarya mahallelerinde A2-Konut alanı, sosyal tesis alanı, turistik tesis ve yol için 21 milyon 393 bin liralık tahmin satış bedeli belirlendi.

Karaburun’daki Merkez Mahallesi Dolungaz mevkiindeki tek alan için ise 1 milyon 91 bin lira tahmini satış bedeli olarak kaydedildi.

Karaburun’daki satılık arazi dünyada yabancı ve yerli turistlerin gözde mekanları arasında bulunan, çadır kurulan Dolungaz Kamp Alanı’na 250 metrelik mesafede yer alıyor.