GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ocak 2016 Perşembe 10:33

İzmir’de yine sağanak hafta!

Kuzeyden gelen yağışlı hava kenti de etkisi altında aldı. İzmir’de en yüksek sıcaklıkların 15 ila 17 derece arasında seyredeceği 5 günlük periyot boyunca sağanak yağış bekleniyor.

EGEDESONSÖZ – Yeni yıla dondurucu bir giriş yapan İzmir’de yağışlı hava etkisini artırıyor.

‘3 günlük mola’nın ardından kent bu kez kuzeyden gelen kara bulutların etkisi altında kaldı.

Bugün başlayan sağanak yağışlar kentte 5 gün boyunca aralıksız sürecek. İzmir’de en yüksek sıcaklıkların 15 ila 17 derece arasında seyredeceği periyotta meteorolojiden sağanak yağışlar nedeniyle kıyı kesimler için fırtına, şehir merkezi için de su baskınlarına karşı uyarı geldi.



İŞTE İZMİR İÇİN GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

 

SEL, BASKIN, DOLU, HORTUM RİSKİ!
Öte yandan Valilikten de kritik bir açıklama geldi. Kuvvetli yağış uyarısında bulunulan açıklamada, “İzmir Meteoroloji Radarından alınan son görüntüler ile yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; halihazırda İzmir’in batısında devam eden gökgürültülü sağanak yağışın önümüzdeki saatlerde il genelinde kuvvetli, batı ilçelerinde (Çeşme, Seferihisar, Karaburun, Narlıdere, Güzelbahçe, Balçova, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Menderes, Bornova, Çiğli, Menemen, Aliağa, Foça, Dikili) çok kuvvetli olması; rüzgarın güney ve batı yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum riski v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.