GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Kasım 2017 Cumartesi 13:47

İzmir'de yatırım yapacaklar dikkat! Altın öneriler...

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu konutta 'yeşil ışık' dönemi olduğunu ifade etti.

EGEDESONSÖZ- Ekonomik piyasaların durağanlaştığı, krizlerin yaşandığı geçmiş dönemlerde konuta yatırım yapanlar için 'deli para kazandılar' diyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu "Kur ve konut kredi faizleri yüksekken şu anda konut almanın tam zamanıdır. Yatırım yapmak isteyenler için yeşil ışık yanıyor" dedi.

'DELİ PARALAR KAZANDILAR'
Konut almanın tam zamanı olduğunu söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu, konut kredi fizlarinin 1.20 oranınıda seyrettiğini ancak buna karşın konut fiyatlarında da artış olmamasını yatırımcı için en uygun dönem olduğunu kaydetti.

Mesut Güleroğlu "Türkiye genelinde sadece konut piayasında değil, her alanda durağanlık var, ancak konut piyasasında geçmişte yaşadıkalarımızdan edindiğimiz tecrübelerimiz var. Körfez krizi, 94 ve 2001 krizlerini görmüş biri olarak söylüyorum. Kriz dönemlerinde konuta yatırım yapanlar bu dönemde bile deli paralar kazandılar. Bugün konut kredi faizleri 1.20'lerde seyrediyor ancak konut aldığında bu konuttan bir süre sonra yaklaşık %30 kar fırsatı elde edecek" dedi.

'ARZ-TALEP DENGESİ OLUŞMADAN...'
Güleroğlu, ev almak isteyen veya konut yatırımı düşünenler için fırsat dönemi olduğunu hatırlatarak "Dolar ve Euro'nun yükseldiği, konut kredi faizlerinin yükseldiği bu dönemde 'arz'da fazlalık, talepte düşüş var. Bu nedenle arz talep dengesi henüz oluşmadan bugün konut alanlar ciddi oranda karlı olacaklardır" şeklinde konutştu.

'TAVSİYE EDİYORUM'
İnşaat sektörünün bilinen isimlerinden, Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu  ise inşaat malzemelerindeki artış ve ekonomik belirsizlik nedeniyle konutta yansımalar yaşanacağını belirtti. Kazançoğlu "İnşaat malzemelerindeki artış sürecek çünkü ekonomik belirsizlik var. Malzeme fiyatları ve arsa bulunmayışı gibi nedenlerle fiyatların artacağını düşünüyorum. Bu dönem konut almak isteyenler için uygun bir dönem olduğunu düşünüyorum. Tavsiye ediyorum“ dedi.