GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Mart 2017 Perşembe 10:32

İzmir’de yasadışı geçiş operasyonu: TIR dorsesinde 78 kişi!

Çeşme’de bir TIR dorsesinde kaçak yollarla İtalya’ya gitmeye çalışan 78 göçmen yakalandı.

İZMİR – İzmir sularında ve kıyı ilçelerde insan kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş operasyonları tam gaz devam ediyor.

Son olarak Çeşme’de bir TIR dorsesinde kaçak yollarla İtalya’ya gitmeye çalışan 78 göçmen yakalandı.

Habercesme.com’un haberine göre bir ihbarı değerlendiren Çeşme K.O.M Grup Amirliği ekipleri, İstanbul’dan gelen bir TIR’ı Çeşme Gümrük Müdürlüğü önünde durdurdu.

Yapılan aramada, Ro-Ro gemisi ile İtalya’nın Trieste limanına gitmek isteyen 78 kaçak göçmen yakalandı. Ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonda organizatör Y.E ve E.T isimli şahıslar gözaltına alındı.

Çeşme Gümrüğü önünde saat 18.00 sularında gerçekleştirilen operasyonda yakalanan şahıslar ifadeleri alınmak üzere Çeşme KOM Grup Amirliği’ne götürüldüler.

KARABURUN'DA 57 KAÇAK YAKALANDI

Karaburun İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunan adalarına gitmeye hazırlandığı belirlenen 57 Suriyeli ile onlara yardımcı olduğu tespit edilen 1 organizatör yakalandı.

İzmir İl Jandarma ve Karaburun İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün kentten bir grup kaçağın yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışacağını öğrendi. Harekete geçen ekipler, saat 09.00'da, Sarpıncık Mahallesi'nde operasyon düzenledi. Tamamı Suriye uyruklu 13'ü kadın ve 13'ü çocuk toplam 57 kişi yakalandı. Organizatör olarak taksi şoförü 26 yaşındaki İ.A. gözaltına alındı. İ.A.'nın işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.