GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Kasım 2021 Cuma 15:44

İzmir’de ‘yarım gevrek’ dönemi

Gıda ürünlerine gelen peş peşe zamlar vatandaşların alım gücünü daha da düşürürken İzmir’de bir tezgah sahibi çareyi yarım gevrek satışında buldu.

EGEDESONSÖZ - Enflasyon ve döviz kurundaki artış hemen hemen her alanda etkisini göstermeye devam ediyor. Özellikle gıda ürünlerindeki yansıyan zamların vatandaşları daha da zorluyor. Fiyat artışlarının karşısında satışların azaldığını gören esnaf da kendince çözümler üretmeye başladı.

Son olarak İzmir Konak’taki bir seyyar satıcı yarım gevrek satışına başlattı. Tezgah camına “Yarım gevrek satışımız başlamıştır. 1,25 kuruş” yazan bir kağıt astı.

İzmir’de son olarak ekmeğe zam gelmişti. 200 gram olan ekmeğin gramajı 230 grama çıkartılırken fiyatı da 2 liradan 2,50 liraya çıkarıldı.

GEVREĞE DE ZAM GÜNDEMDE
Değerlendirmede bulunan İzmir Pide, Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf Sanatkarlar Odası Şükrü Erişen gıda fiyatlarındaki her artış sonrası satışların düştüğünü ifade etti. Erişen “İçinde bulunduğumuz durum hoş değil. Satış yapan arkadaşlarımız sürekli serzenişlerle karşılaşıyor. Gevreğe ekim ayında yeni zam geldi. Biz de çok zam meraklısı meslek sahipleri değiliz. Ama hammaddelere son zamanlardaki artış zammı gündeme getiriyor. Sürekli zam geliyor biz de şaşırdık kaldık. Biz de yapmak zorunda kalıyoruz. Biz de esnafa bağlıyız. Esnaf ‘artık bizi kurtarmıyor’ derse biz de yapmak zorundayız” dedi.