GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
20 Nisan 2020 Pazartesi 08:30

İzmir’de yardım paketlerindeki tehlike!

İzmir'de çocuklara dağıtılan yardım paketlerinde dağıtılan çikolatalı gofretlerin yüksek şeker ve yağ içermesi sebebiyle uyarı yapıldı. Uyarıda ürünü tüketen bir çocuğun aldığı bu kaloriyi yakmak için 45 dakika aralıksız koşması gerektiği bildirildi.

Gıda Dedektifi’nin haberine göre, İzmir’de bir sağlık kuruluşu tarafından dağıtılan yardım paketindeki gofretlerin içerdiği yüksek şeker ve yağ sebebiyle ebevynlere uyarılarda bulunuldu.

Haberde ürünün 40 gramlık tek paketinde tam 220 kcal enerjinin bulunduğu ve bu ürünü tüketen 70 kg. ağırlığındaki bir bireyin aldığı bu kaloriyi yakmak için yarım saat boyunca hiç durmadan koşması gerektiği bildirildi. Başka bir hesaplamayla, bu ürünü tüketen 30 kg. ağırlığındaki bir çocuğun yaklaşık 45 dakika boyunca durmadan koşması gerektiği aktarıldı.

Dünya Sağlık Örgütü, gofretlerde doymuş yağ ve ilave şekerden alınan kalorinin %10’u geçmemesini bir sağlık kriteri olarak belirtilirken yardım paketlerindeki gofrette doymuş yağdan alınan kalori oranının %24, ilave şekerden alınan kalori oranının %26 olduğu aktarıldı.