GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Ağustos 2021 Pazartesi 20:10

İzmir'de yangın paniği... Kovayı alan ateşe koştu!

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler, yangını havadan ve karadan müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Bölgede bulunan vatandaşlar da itfaiye ekipleri gelene kadar kovalarla su taşıyarak yangının büyümesini engelledi.

Sarnıç Mahallesi'nde, saat 18.30 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Alevleri fark eden çevredekiler durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Müdürlüğü ve itfaiyeye bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Çevre sakinleri alevlere kovalarla taşıdıkları sularla müdahale ederek faciayı önledi. İtfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle alevler kısa sürede söndürülürken, soğutma çalışmaları havadan ve karadan devam etti.

Yangın hakkında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Gaziemir, Sarnıç mevkiinde çıkan yangına itfaiyemiz ve orman ekipleri hızla müdahalede bulundu. Yangın kontrol altına alındı, ekiplerimiz soğutma çalışması yapmaktalar. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, teyakkuz halindeyiz" dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise yaptığı açıklamada, "Yangın söndürüldü. Görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak şüpheli kişi/lerle ilgili takibat başladı" ifadelerini kullandı.

GENEL SEKRETER GÖKÇE: BU AY MANGAL YAKMAYALIM!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe de yangının ardından yaptığı açıklamada bu ay yangın yakmama çağrısında bulunurken, "Sarnıç'daki yangın şükür ki büyümeden söndürüldü. Ormancılarımız, İtfaiyemiz, Gaziemir Belediyemiz ve duyarlı Sarnıçlı’lar tek yürek oldu! Ardından Güzelbahçe’de küçük bir yangın daha kontrol altına alındı! Çok hassas günlerden geçiyoruz. Aman dikkat! Bu ay mangal yakmayalım!" dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA
Bakan Pakdemirli, İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen yangınla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Pakdemirli, yaptığı açıklamada "İzmir Buca yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.