GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Ağustos 2016 Perşembe 15:52

İzmir'de yangın dehşeti: Anne ve iki çocuğu ağır yaralı

İzmir'in Konak İlçesi'ndeki iki katlı evde, çocukların oynadıkları sırada iddiaya göre ateşe verdikleri süngerden çıkan yangın binayı küle çevirdi. Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri anne ve çocuklarını kurtarıp hastaneye kaldırdı. Güçlükle söndürülen yangında bina kullanılamaz hale geldi.

Yangın, İkiçeşmelik Semti 776 Sokak numara 16'daki iki katlı evin zemin katında bugün öğle saatlerinde çıktı. Binanın birinci katında oturan ailenin yaşı küçük çocukları, iddiaya göre oynadıkları sırada süngeri ateşe verdi. Baba süngeri dışarıya atmasına rağmen alevler halıyı tutuşturdu.

Hızla yayılan alevler kısa sürede binayı sardı. Mahalleli durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Polis sokakta çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri de alevlere müdahale etti. Baba kendini kurtarırken isimleri öğrenilemeyen anne ve iki çocuğu ile üst katta yaşayan Suriyeli aile itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen ve vücutlarının bazı bölümlerinde yanıklar oluşan anneyle çocukları İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan anne ve çocuklarının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polisin yangınla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. (dha)