GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
3 Ocak 2021 Pazar 19:06

İzmir'de virüse bir kurban daha! Mesai arkadaşı sitem etti...

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve İntedisipliner Onkoloji Derneği Başkanı Prof.Dr Bülent Karabulut, Prof. Dr. Yılmaz'ın vefatı üzerine, "Ben mesul olanlar için şunu söylüyorum; bügüne kadar pandemi döneminde gece gündüz çalışan bir hekim olarak hakkımı helal etmiyorum" dedi.

EGEDESONSÖZ – Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bilim Dalı’ndan emekli Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz, İzmir’de koronavirüs tedavisindeyken hayatını kaybetti.

Öğrencileri, acı haberi ‘Tüm ailesinin, sevenlerinin, onkoloji camiasının, öğrencilerinin ve hastalarının başı sağ olsun. Işıklar içinde, huzurla uyu Uğur Hocam’ diyerek paylaştı.

Prof. Dr. Yılmaz’ın cenaze defin işlemleri hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı.

MESAİ ARKADAŞINDAN SİTEM DOLU AÇIKLAMALAR!
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve İntedisipliner Onkoloji Derneği Başkanı Prof.Dr Bülent Karabulut, yaptığı paylaşımda üzüntüsünü dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:

"Prof. Dr Uğur Yılmaz. Muhteşem bir bilim insanı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilimdalından emekli olan, aktif çalışmalarına başarı ile devam eden, adam gibi adam, sevgi ile dolu, dürüst, çalışkan, örnek bir insandı.

Hiç kimseyi kırmadı, kıramazdı ki. Son derece mülayim ve kendi halinde, sadece işi ile ilgilenen, bizlerin abisi. Üstelik çok genç ve en verimli yaşlarında yitirdik bu önemli değerimizi.

Neden mi kaybettik. COVID 19. Yazdık, çizdik, isyan ettik, olmaz dedik, kapanmamız lazım dedik, aşı karşıtlarını susturun dedik, aşıyı zorunlu yapın dedik.

Aşıyı hiçbir yerde tartışma konusu yapmayın dedik. Hep tersini yaptınız. Onca değerimizi toprağa verdik.

Maalesef vermeye devam edeceğiz. Ama sizlerin umurunda değil.

Bir Uğur Yılmaz gitti. Bir Uğur Yılmaz gelir dersiniz.

Hayır efendim gelmez.

Hiçbir değerimizin yeri dolamaz.

Tarih yapılanları ve yapılmayanları yazmaya devam ediyor.

Yönetememek ayrı bir şey. Sonuçta kapasite meselesi. Yoksa yoktur. Ama YÖNETMEMEK. Bilerek yapmamaktır.

Ben mesul olanlar için şunu söylüyorum; bügüne kadar pandemi döneminde gece gündüz çalışan bir hekim olarak HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.

Gerçekten yeter artık. Bugün yine çok canımız yandı.

Yanmaya da devam edecek. Canım abime Allah’ tan rahmet, başta acılı ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum."