GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Ağustos 2020 Perşembe 13:22

İzmir’de vapur seferlerinde ‘doldur-boşalt’ dönemi!

Yakında uygulamaya geçirilecek "Doldur boşalt" sistemi çerçevesinde arabalı vapur ve yolcu gemileri, tam güne daha sık sefer aralığında hizmet vermeye başlayacak. Atak, vatandaşların deniz ulaşımına olan güvenini ve ilgisini artırmayı, kara yolunu kullanan yolcuları deniz yoluna çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki trafik yoğunluğunu hafifletmek için bir projeyi daha hayata geçiriyor. Ulaşım Daire Başkanlığı ile İZDENİZ'in yürüttüğü ortak çalışma sonucunda, "doldur boşalt" sistemi uygulaması kapsamında körfezdeki yolcu ve arabalı vapur seferlerinin artırılmasına karar verildi. Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, deniz ulaşımını gerçekleştirmek amacıyla hayata geçirilecek olan bu proje sayesinde vatandaşların denizyolunu kullanma alışkanlığının artacağını öngördüklerini söyledi.

YOLCU, İSKELEDE GEMİYİ HAZIR BULACAK
Pandemi döneminde otomobil kullanımının arttığını, toplu taşıma araçlarından kaçış olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, "Bu sorunu aşmak için aldığımız bir takım önlem paketimiz var. Bu paketteki unsurlardan biri de denizyolu ulaşımını daha rantabl hale getirmek, vatandaşların deniz yolculuğuna ilgisini artırmaktı" dedi.

Atak, şu bilgileri verdi:

"Deniz ulaşımını geliştirmek, paketteki önemli maddelerden biriydi. Yakında, yolcu ve arabalı vapurların sefer sıklıklarını artıracağız. 'Doldur, boşalt' adını verdiğimiz bu sistemde yolcu, iskeleye gittiğinde gemiyi hazır bulacak. Geminin hareket etmesi için uzun süre beklemeyecek. Bu projemiz UKOME gündemine girdi. Bu hafta görüşülecek ve hemen harekete geçilecek. Yolcu gemileriyle bu uygulamayı başlatacağız. İzmirlilerin 'Fethi Sekin' adını verdiği arabalı vapurumuz hizmete girdi. Sırada diğer arabalı vapurumuz 'Uğur Mumcu' var. O da geldiğinde aynı uygulama arabalı vapurlarda uygulanmaya başlanacak. Uygulama, günün belli saatlerinde değil, tam güne yayılacak. İzmirliler, bu uygulamayı çok sevecek ve benimseyecek. Gemilerimizin güvenirliğini artırdığımızda denizyolunu kullanan yolcu sayısı da artacaktır."

İzmir Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, gemilerin sefer sıklıklarının 10 dakika civarında olacağını sözlerine ekledi.

BİSİKLETLİLER VAPURLARA SEMBOLİK ÜCRETLE BİNECEK
Pandemi döneminde İzmir’de bisiklet kullanımının yüzde 2 buçuktan yüzde 5’e çıktığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Atak, bu sonucun kendilerini sevindirdiğini söyledi. Hem bisiklet kullanımını teşvik etmek hem de farkındalık sağlamak amacıyla bisikletiyle vapura binen yolcuları sembolik bir ücretle taşıyacakları müjdesini verdi. Atak, bisikletlilerden 5 kuruş civarında bir ücret alacaklarını bildirdi.

ÜCRETSİZ ÇEKİCİ HİZMETİ GELİYOR
Trafikte arıza yapan araçlar özellikle yoğun saatlerde trafiğin daha da yoğunlaşmasına neden oluyor. “Arızalı araçlar bizim başımızın belası…” diyen Eser Atak, bunun için de bir çözüm düşündüklerini açıkladı. Belediye olarak çekici hizmeti vereceklerini kaydeden Atak, “Arızalı araçları, belediyenin belirlediği en yakın noktaya çekecek bir hizmet olacak. Biz bunu ücretsiz yapacağız. Ücretsiz çekici hizmetini her yerde yapamayız, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Yeşildere ve Altınyol için düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.