GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Ağustos 2016 Cuma 14:48

İzmir’de ünlü işadamı çatıdan paralarla kaçarken yakalandı!

FETÖ operasyonunda, kapatılan Gediz Üniversitesi'nin kurucuları ve akademisyenleri gözaltına alındı. Gediz Üniversitesi kurucularından Ege Plastik Ambaj'ın sahibi Mustafa Akçay, 2 çantaya doldurduğu 224 bin lira ile çatıdan kaçmak isterken polis tarafından yakalandı.

İZMİR - İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, bu sabah yapılan operasyonda aralarında eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu, 53 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında, İzmir ve Diyarbakır'da valilik yapan Cahit Kıraç ve eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin, Ankara'da gözaltına alındı.

ÇATIDAN KAÇIYORDU
Öte yandan operasyonda ilginç bir gelişme de yaşandı.  Hürriyet’in haberine göre Operasyonda, Gediz Üniversitesi'nin kurucularından Ege Plastik Ambalaj'ın sahibi Mustafa Akçay'ın evine giden Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çilingir yardımı ile Akçay'ın evinin kapısını açtı. Evde bulunamayan Mustafa Akçay, çatıdan kaçmak isterken yanındaki iki çantada bulunan 224 bin lira ile polis ekiplerince yakalandı. Polis ekiplerince gözaltına alınan Akçay, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.