GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Ağustos 2017 Pazartesi 10:35

İzmir'de ulaşıma bayram dampingi: İndirim de var, ring de!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşım tarifesinde düzenleme yapma kararı aldı. Buna göre bayram boyunca ücretler yüzde 50 indirimli, kabristan ziyaretlerine taşıma ise ücretsiz olacak.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olması gerektiğine yönelik sözleri turizmciler tarafından büyük destek görürken karar ise henüz netleşmedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram boyunca uygulanacak olan tarife değişikliğini hazırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde de onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek olan düzenleme netleşti.

Buna göre İzmir’de belediye denetiminde metro, otobüs, tramvay ve deniz ulaşımında kullanılan “havaalanı, baykuş, bilet 35, aylık bilet ve üniversite yerleşke öğrenci tarifesi” hariç tüm biletlerde yüzde 50 indirimli tarife uygulanacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda olan mezarlıklara yönelik belli merkezlerden ve adreslerden kaldırılan otobüs seferleri de ücretsiz olacak. Otobüs saatleri ile ilgili düzenleme de yapılırken kabristan ziyaretlerine gidip gelenlerden ücret alınmayacak.