GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Eylül 2021 Cuma 10:43

İzmir'de ücretsiz yurt talebine 1 günde rekor talep!

Üniversiteli öğrencilerin Türkiye'nin dört bir yanında tarafından yaşadığı 'barınma krizi' için İzmir'de harekete geçen ve kamu kurum ve kuruluşların misafirhaneleri, Milli Eğitim bünyesindeki uygulama otelleri, öğretmenevleri, polis moral eğitim merkezleri gibi alanları bir ay süre ile ücretsiz olarak bir öğrencilere tahsis edilmişti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bir gün içinde yurtlara gelen talebin 800 kişi civarında olduğunu açıkladı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Dünyada ve Türkiye'de etkisini sürdüren koronavirüs pandemisi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır yüz yüze eğitime ara verilmişti. İlk ve ortaokullar geçtiğimiz günlerde yüz yüze eğitime başlarken üniversiteler de yüz yüze eğitime başladı. 

Üniversitelerin açılacağının duyurulmasının ardından başka şehirlere giderek öğretim sürecini sürdüren öğrenciler kalacak yer arama telaşına kapılmıştı. Özellikle üç büyük şehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde yükselen kira ücretleri ve üniversitelerin sayı olarak fazlalığı yurt sayılarının talebi karşılayamaması sonrası bir çok ilde öğrenciler eylem başlatmıştı. İzmir'de Hasanağa Bahçesi'nde toplanan ve kendilerine 'Yurtsuzlar' ismini veren bir grup öğrenci mevcut durumu protesto ederken parkta kalacaklarını duyurmuştu.

İzmir'de bulunan yerel yönetimler  sorunun çözülmesi için düğmeye basarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin en yoğun olduğu Buca ve Bornova'da 2 öğrenci yurdunu kiralamış ve birçok merkez ilçe belediyesinde bünyesinde bulunan taşınmazları yurda çevirme kararı almıştı. Yaşanan kriz için acil çözüm masası kuran ve gerek eylem yapan öğrenciler, gerekse devlet kurumları ile bir toplantı gerçekleştiren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, İzmir’de üniversite öğrencilerinin barınma sorununu gidermek amacıyla kamu kurum ve kuruluşların misafirhaneleri, Milli Eğitim bünyesindeki uygulama otelleri, öğretmenevleri, polis moral eğitim merkezleri gibi alanları ücretsiz olarak bir ay öğrencilere tahsis edeceklerini açıklamıştı.

İLK GÜNDE REKOR BAŞVURU
Kamu kurum ve kuruluşlarının 1 ay süre ile öğrencilere ücretsiz tahsis edileceği yönündeki açıklaması sonrası ilk gün itibari ile gelen talebi Ege'de Sonsöz'e aktaran İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 'İlk gün itibari ile yaklaşık olarak 800 öğrenci yurt için Valiliğimize başvuruda bulundu' ifadelerini kullandı.

1 AYLIK SÜREÇ UZAYACAK MI?
Yurtların 1 aylık geçici olarak açıklanması sonrası öğrencilerden gelen 'süre uzatılsın' talebi konusunda da  konuşan Köşger, 'Şu anda net bir şey yok sürenin uzatılıp uzatılmayacağı konusunu da duruma bakıp ona göre değerlendireceğiz' diye konuştu.